DP U RIJECI

Učenice OŠ 22.lipnja srebrne na državnom natjecanju u plivanju

Našu županiju predstavljaju OŠ 22.lipnja, OŠ Viktorovac i Gimnazija Sisak

Ovogodišnja završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava u plivanju održava se od 30.11. do 2.12. u Rijeci.  Prvog dana natjecanja na rasporedu su bile bile osnovne škole iz 14 županija i Grada Zagreba. Višnja Šlibar, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ 22. lipnja iz Siska rekla je za Hrvatski školski sportski savez kako je prednost što je bazen blizu škole pa djeca koja predstavljaju školu uglavnom treniraju u plivačkom klubu te dodala: „Došla sam s ekipom djevojčica koje nastupaju na raznim plivačkim natjecanjima. Nismo imale zajedničke treninge jer za to nismo imale vremena, sve se dogodilo naglo i na brzinu, ali ne vjerujem da će to predstavljati veliki problem.“ Djevojčice iz ekipe Polet OŠ 22.lipnja osvojile su srebrnu medalju.

Županiju su u muškoj osnovnoškolskoj konkurenciji predstavljali dječaci iz ŠSD Viktorovac uz vodstvo profesorice Vedrane Šimić. Dječaci su u konačnom poretku osvojili 8. mjesto.

Natjecanje se nastavlja danas kada nastupaju srednjoškolske ekipe. Našu županiju predstavlja ekipa Gimnazije uz vodstvo profesora Igora Božičevića. Natjecanje se može pratiti putem poveznice.

najčitanije