Tri medalje za karatiste sisačke Croatie

kh

261020211635240488.jpeg

Pomlađena ekipa imala je “svoj dan” na “Danima Jelačića” u Zaprešiću.

U subotu, 13.listopada u OŠ “Ljudevita Gaja” u Zaprešiću održan je 11. “Zaprešić Open 2018.”, karate kyokushinkai turnir u katama i borbama, kao dio tradicionalne manifestacije Grada Zaprešića “Dani Jelačića”.

Turnir je održan u organizaciji Odbora za Kyokushin karate Hrvatskog karate saveza i Karate kluba Budo-Ryu Zaprešić, a okupio je stotinjak natjecatelja ovog kontaktnog stila karatea.

Pomlađena ekipa Karate kluba “Croatia” Sisak nastupila je u sastavu: Ante Medur (kategorija učenika), Petra Ožegović i Matilda Zaplatić (kategorija učenica), Karlo Hukman (kadetska kategorija).

Nakon pobjeda i dobrog nastupa u kvalifikacijama, Petra Ožegović se uspjela plasirati u finale u kojem je tijesno izgubila od Josipe Horvat iz Varaždina.

Srebrenu medalju je osvojila i njena klupska kolegica Matilda Zaplatić nakon finala sa Varaždinkom Petrom Sakač.
U oba finalna meča bilo je puno akcija i obilje bodova, tako da su Siščanke dobro odradile sjajne, srebrene medalje.

Prvi službeni natjecateljski nastup imao je Ante Medur i svojim hrabrim nastupom osvojio brončanu medalju. Time je opravdao povjerenje svojih trenera Nenada Đurića i Dragoslava Krnjaića.

Jaka konkurencija u kadetskoj konkurenciji onemogućila je još neiskusnog Karla Hukmana da učini nešto više te se morao zadovoljiti osvajanjem četvrtog mjesta.

– Sljedeći turnir nam je „ELKA KUP“, sredinom studenog u Zagrebu, i tada ćemo nastupiti u znatno jačem sastavu, pojačani s nekoliko standardnih kadetkinja i juniora koji su zbog školskih obaveza propustili nastup u Zaprešiću. – priopćili su iz KK “Croatia” Sisak.

Foto:

najčitanije