Tigrovi osvojili devet medalja na državnom prvenstvu

Sisački Tigrovi su za vikend sudjelovali na PH u Jastrebarskom za mlađe uzraste u pojedinačnim borbama. Okupila se tu elita mladih borbaša iz cijele Hrvatske, a iz KK Tigar Sisak uputilo se njih 16 pod vodstvom trenera Maria Budimira i Andreasa Glavaša.

 

Dva najmlađa člana KK Tigar Sisak, Borna Crnković i Oliver Groš otvorili su ovo natjecanje. Njima je to bio debi na ovako velikom i značajnom natjecanju, i nisu razočarali. Neustrašivi Borna u kategoriji dječaka 7g (-26kg) je osvojio izvrsno 5. mjesto, dok je sjajni Oliver u kategoriji dječaka 7g (-29kg) u finalu nadjačao svog protivnika rezultatom 10:2 i prvi podignuo zlatni pehar za Tigrove te postao prvakom Hrvatske.

 

Natjecanje su nastavili David Dužić u kategoriji dječaka 10g (-32kg), Andrei Dolić u kategoriji dječaka 10g (-35kg) i Mihael Štajcer u kategoriji dječaka 9g (+38kg). Imali su malo manje sportske sreće te su natjecanje završili na 5.mjestu, kao i Lana Kiš u kategoriji djevojčica 10g (+42kg) koja je natjecanje završila na 7.mjestu.

 

Sjajni Frano Sučević pobjedama od 3:0 i 4:0 se probija do finala koje nažalost gubi rezultatom 2:0. Time Frano postaje viceprvak Hrvatske u kategoriji dječaka 9g (-35kg).

 

Za jedan od najljepših trenutaka dana su zasigurno zaslužne tri mlade dame Lucija Ferčić, Sara Stojaković i Roza Jelčić. Lucija u kategoriji djevojčica 9g (+37kg) nizom sjajnih pobjeda 8:4, 12:3, 5:3 s lakoćom osvaja ovo natjecanje. Sjajan niz nastavlja Sara u kategoriji djevojčica 10g (-30kg) pobjedama 3:1, 3:1, 4:0, a dan završava Roza izvrsnim pobjedama 8:0, 9:1, 10:3 u kategoriji djevojčica 11g (-38kg).

 

Ovim sjajnim pobjedama ove Tigrice su obranile svoje prošlogodišnje titule i postale nove stare prvakinje Hrvatske. Drugi dan natjecanja je bio jednako uzbudljiv.

Svoje nastupe na PH su zabilježili Dominik Marić u kategoriji dječaka 12g (+56kg) osvojivši 7.mjesto i Fani Gala Baiutti u kategoriji djevojčica 12g (-47) osvojivši 5.mjesto.

 

Iako su izgubili prvu borbu, nisu odustali i hrabro su se borili za svoja brončana odličja. Brončane medalje kroz repasaž osvojili su izvrsni Kristian Prenkaj u kategoriji dječaka 13g (-53kg), Tea Buinac u kategoriji djevojčica 12g (-53kg) i Sara Laurora Sučević u kategoriji djevojčica 13g (-50kg).

 

Sjajna Ana Marie Barukčić nizom izvrsnih pobjeda 8:0, 5:3, 3:2 se probija do finala koje gubi nespretno zbog prednosti prvog boda rezultatom 5:5 te postaje viceprvakinjom Hrvatske.

najčitanije