Karate klub Tigar najbolji klub na natjecanju u Ivaniću - Tigrovi osvojili 37 medalja

Karate Pehar

 

U subotu, 16.travnja 2022. godine, u Ivanić Gradu održan je 6. Kik Kup Rudolf Perešin 2022 u organizaciji KK KIK Kloštar Ivanić. Natjecanje je okupilo preko 400 natjecatelja iz 43 kluba iz Hrvatske, Mađarske, Italije, Austrije te BiH.

 

Sisački Tigrovi su na ovom natjecanju pomaknuli svoje granice osvojivši čak 37 medalja.

 

Kataši su se ovoga puta predstavili u pojačanom sastavu pod vodstvom mladog trenera Andreasa Glavaša.

 

Malena Lea Jamić natjecala se u kategoriji djevojčica 7g i zasjala srebrnim sjajem. Sjajna Julia  Nekić osvojila je također srebro u kategoriji djevojčica 7g (9-7 kyu). Izvrsni Matej Jularić natjecao se u kategoriji dječaka 7g (9-7 kyu) i osvojio srebrnu medalju. Uvijek odlična Tena Makar izborila se za srebro u kategoriji djevojčica 8g te za broncu u starijoj kategoriji djevojčica 9g. Berend Marko je ovoga puta osvojio broncu u kategoriji dječaka 9g (9-7 kyu). Jedno od napetijih finala ovog natjecanja je bilo u kategoriji dječaka 10g (9-6 kyu) gdje su se susreli dvoje klupskih kolega i prijatelja, Niko Ćopić i Marko Berend. Niko je ovoga puta bio bolji i popeo se na najvišu stepenicu postolja osvojivši zlato. Na jednu stepenicu niže stao je Marko osvojivši srebro. Niko Ćopić se natjecao i u starijoj kategoriji dječaka 11g (9-6 kyu) i osvojio broncu. U kategoriji djevojčica 11g (9-6 kyu) Nia Čulina je osvojila sjajno srebro, dok se Lana Basarić izborila za broncu u istoj kategoriji. Sjajni David Makar je u Sisak donio dvije medalje, srebro u kategoriji dječaka 13g te zlato u kategoriji dječaka 14g.

 

Svoje nastupe su još zabilježile Sara Kanjir, Lana Flekač, Anđela Nekić i Sara Vranešević.

 

Jedno od niza iznenađenja priredile su sjajne borbašice Lucija Ferčić, Sara Stojaković i Sara Laurora Sučević koje su odlučile pokazati svoju svestranost natjecanjem u katama. Odluka je bila ispravna je su se u Sisak vratile s medaljama; Lucija Ferčić bronca (djevojčice 9g (9-7 kyu)), Sara Stojaković bronca (djevojčice 10g (9-7 kyu)), Sara Laurora Sučević bronca (djevojčice 13g (9-7 kyu)). Malo manje sreće imala je borbašica Fani Gala Baiutti.

 

Borbaše je do uspjeha i pobjeda predvodio uspješan trener Igor Lovreković, a oni su zabilježili ponovo stopostotni uspjeh.

 

Srca publike su osvojili maleni Borna Crnković i Ivano Dužić. Ova dva malena prijatelja su izborili finale u kategoriji dječaka 7-8g (-24kg). Ovoga puta Borna je bio bolji osvojivši zlato. Ivano je osvojio srebro čime njegov debi nije mogao biti bolji. Ivanov brat, sjajni David Dužić, u kategoriji dječaka 9-10g (-31kg) osvojio je zlato. Još jedno napeto i zanimljivo finale je bilo u kategoriji dječaka 9-10g (-35kg) gdje su se našli sjajni Andrei Dolić i Frano Sučević. Andrei se ovoga puta izborio za zlato, a Frani je pripalo srebro. Andrei se još natjecao u kategoriji dječaka 11-12g (-34kg) gdje je zaustavljen u polufinalu i time osvojio broncu. Mihael Štajcer je u finalu kategorije dječaka 9-10g (+43kg) imao malo manje sreće osvojivši odlično srebro. Izvrsna Sara Stojaković pobjeđuje u finalu djevojčica 9-10g (-27kg)  svoju protivnicu i kući donosi zlato. Izvrsna Lucija Ferčić nije stala do finala djevojčica 9-10g (-35kg). U finalu je protivnica ipak bila bolja te je Luciji pripalo srebro.  Lana Kiš u kategoriji djevojčica 9-10g (+43kg) je izgubila finale i u Sisak je donjela sjajno srebro kao i njen klubski kolega Dominik Marić u kategoriji dječaka 11-12g (+54kg). Nakon kratke pauze u kimono se vraća Majda Lovranić u kategoriju djevojčica 11-12g (-34kg) gdje pokazuje da je konkurentna te osvaja sjajno srebro. Srebro također osvaja izvrsna Roza Jelčić u kategoriji djevojčica 11-12g (-39kg). Fani Gala Baiutti je zasutavljena u polufinalu i time osvojila broncu. Ana Marie Barukčić osvaja također broncu u kategoriji djevojčica 11-12g (-49kg), ali i sjajno zlato u starijoj kategoriji djevojčica 13-14 kg (+64kg). Izvrsna Tea Buinac je pokazala da joj nema ravne u  kategoriji djevojčica 11-12g (-54kg) osvojivši zlatnu medalju. Još jednu broncu za Tigrove osvaja Kristijan Prenkaj u kategoriji dječaka 13-14 (-54kg) kao i njegov klubski kolega Noa Baiutti u kategoriji kadeta (-54kg). Vladari kadetskih kategorija Mislav Plesivčak (+70kg) i Korina Klarić (-54kg) i dalje ostaju na samom vrhu i kući se vraćaju sa blistavim zlatom.

 

Kao šećer na kraju ovog izvrsnog i nadasve uspješnog dana je osvajanje velikog pehara za najuspješniji karate klub na ovom natjecanju. Ništa manje nije bio ni za očekivati, a ovi rezultati su dokaz da se sve granice mogu pomicati. Neka tako nastave pomicati granice i u nadolazećem PH za kadete, juniore i U21 u borbama!

najčitanije