Svjetski dan klizanja na sisačkom ledu

imp

Klizački klub Zibel za vikend najavljuje obilježavanje Svjetskog dana klizanja na ledu. Manifestaciju na globalnoj razini organizira Međunarodna klizačka unija, a održava se diljem svijeta na dan 4. prosinca. U Sisku će se obilježiti prvi put, u organizaciji Klizačkog kluba Zibel, a cilj je predstaviti ovaj sport široj javnosti te u program uključiti i početnike i rekreativce i aktivne klizače.

 

Program u Ledenoj dvorani Zibel uključuje „mini reviju“ klizača-članova klizačkog kluba, koji će pokazati svoje umijeće, a drugi dio je zamišljen kao prezentacija igara koje se mogu igrati na ledu (graničar, nogomet, igre spretnosti, ledena kraljica i drugo), dok je treći dio rezerviran za školu klizanja rezerviranu za sve klizače, sadašnje i buduće.

 

„Klizačima koji prvi put dolaze na ledenu plohu bit će omogućeno besplatno klizanje u pozitivnom okruženju sa stručnim osobljem, kroz razvoj klizačkih vještina s glavnim ciljem bavljenja sportom a u konačnici omasovljenje klizačkog sporta, čime zadovoljavamo odgojne, edukativne i zdravstvene aspekte.
Trudimo se da svakodnevno pokazujemo najljepše strane bavljenja ovim prekrasnim sportom, želja nam je da široj zajednici sport postane dio i način života, da kroz njega izgrade svoju osobnost, steknu radne navike i izrastu u zdrave ličnosti.“, poručuju iz Klizačkog kluba Sisak.

 

Svjetski dan klizanja na ledu obilježava se u nedjelju, 4. prosinca u Ledenoj dvorani Zibel od 15 do 18 sati.

 

Foto – https://www.worldiceskatingday.com/

najčitanije