Svjetski dan klizanja na sisačkom ledu

imp

Svjetski Dan Klizanja Na Ledu

Klizački klub Zibel za vikend najavljuje obilježavanje Svjetskog dana klizanja na ledu. Manifestaciju na globalnoj razini organizira Međunarodna klizačka unija, a održava se diljem svijeta na dan 4. prosinca. U Sisku će se obilježiti prvi put, u organizaciji Klizačkog kluba Zibel, a cilj je predstaviti ovaj sport široj javnosti te u program uključiti i početnike i rekreativce i aktivne klizače.

 

Program u Ledenoj dvorani Zibel uključuje „mini reviju“ klizača-članova klizačkog kluba, koji će pokazati svoje umijeće, a drugi dio je zamišljen kao prezentacija igara koje se mogu igrati na ledu (graničar, nogomet, igre spretnosti, ledena kraljica i drugo), dok je treći dio rezerviran za školu klizanja rezerviranu za sve klizače, sadašnje i buduće.

 

„Klizačima koji prvi put dolaze na ledenu plohu bit će omogućeno besplatno klizanje u pozitivnom okruženju sa stručnim osobljem, kroz razvoj klizačkih vještina s glavnim ciljem bavljenja sportom a u konačnici omasovljenje klizačkog sporta, čime zadovoljavamo odgojne, edukativne i zdravstvene aspekte.
Trudimo se da svakodnevno pokazujemo najljepše strane bavljenja ovim prekrasnim sportom, želja nam je da široj zajednici sport postane dio i način života, da kroz njega izgrade svoju osobnost, steknu radne navike i izrastu u zdrave ličnosti.“, poručuju iz Klizačkog kluba Sisak.

 

Svjetski dan klizanja na ledu obilježava se u nedjelju, 4. prosinca u Ledenoj dvorani Zibel od 15 do 18 sati.

 

Foto – https://www.worldiceskatingday.com/

najčitanije