Srebro i bronca iz Karlovca

kh

261020211635236794.jpeg

Na turniru “Karlovac open”, jakom međunarodnom natjecanju u kickboxingu, članovi KBK Croatia Sisak ispunili očekivanja svog stručnog stožera.

Europski kup ˝KARLOVAC OPEN 2019˝ održan je 9. i 10. veljače u organizaciji Kickboxing saveza Hrvatske i KBK ˝TIGAR˝iz Karlovca, u svim disciplinama i uzrastima. U sportskoj dvorani ˝Mladost˝u Karlovcu se okupilo 1.108 natjecatelja iz 31 države, te 179 kickboxing klubova, što ovo natjecanje i u europskim razmjerima svrstava među top 5 po brojnosti.

Kickboxing klub ˝CROATIA˝iz Siska je pod vodstvom glavnog trenera Saše Smiljanića i trenera Josipa Perkovića nastupio sa četvero svojih predstavnika u disciplini kick-light i low kick: David Ivšić u juniorskoj konkurenciji do 60 kg, Ivan Kraljević u juniorskoj konkurenciji do 69 kg, Arman Japić u juniorskoj konkurenciji do 84 kg, te Fran Papić u seniorskoj konkurenciji do 74 kg.

– Ovako veliki turnir predstavljao je pravo iskušenje za naše mlade natjecatelje, tako da senior Fran Papić i junior Arman Japić nisu uspjeli proći kvalifikacije pa su ostali bez odličja. No svoje trenere oraspoložio je David Ivšić. On se plasirao u finale najteže discipline kickboxinga, low kicku, i osvojio odlično drugo mjesto u juniorskoj konkurenciji do 60 kg.
Veliki uspjeh ostvario je i Ivan Kraljević u juniorskoj kategoriji do 69 kg, osvajanjem trećeg mjesta. – izvijestili su iz KBK Croatia, napomenuvši da zbog bolesti za klub nisu mogli nastupiti prošlogodišnji najuspješniji natjecatelji Klara Prpić i Martin Lipošćak.

Sljedeće prilike za nastup bit će prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore u disciplini K1 i light contact, početkom ožujka u Osijeku, te Međunarodni turnir „ZABOK OPEN 2019“ u Zaboku.

najčitanije