Škrljac i Golomboš državne prvakinje, Dumbović viceprvak

Skrljac Golombos

Proteklog vikenda, od 23. do 24. travnja, u Samoboru održano je prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete, juniore i U21, koje je ujedno i izborno natjecanje za Europsko prvenstvo za kadete, juniore i U21 koje će biti održano od 17. do 19. lipnja u Pragu. Borilo se 382 kadeta, juniora i mlađih seniora iz 70 hrvatskih klubova.

 

Prvog dana natjecanja nastupila su četiri borbaša iz KK Tigar Sisak. Mlađa seniorka Tia Škrljac nastupila je u kategoriji -68kg. Sjajnim borbama bila je nezaustavljiva za svoje protivnice što joj je omogućilo da se popne na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i preuzme zlatni pehar te postane nova prvakinja Hrvatske u kategoriji U21 (-68kg). To je ujedno i druga seniorska medalja za KK Tigar Sisak. Na pobjedničko postolje stao je i junior Roko Dumbović (-68kg) osvojivši srebrnu medalju. Ovim sjajnim rezultatom postao je viceprvak Hrvatske u kategoriji juniora (-68kg). Vrlo dobar rezultat zabilježila je i kadetkinja Korina Klarić (-54kg) osvojivši 5. mjesto. Manje sportske sreće imala je mlađa seniorka Lucija Bunjevac (-61kg) koja je bila u dijelu ždrijeba s dvije jake natjecateljice, konkurentice za odlazak na EP. Nažalost, od njih gubi te završava PH na 7.mjestu.

 

Drugog dana natjecanja naslov prvakinje Hrvatske branila je uvijek izvrsna Nikolina Golomboš. Sjajnim nizom rezultata 11:1, 4:0, 5:0, 5:3 osvaja zlatnu medalju i brani svoj naslov. Time Nikolina postaje nova/stara prvakinja Hrvatske u kategoriji juniorki (+59kg). Usprkos bolesti, izvrstan nastup zabilježio je kadet Mislav Plesivčak (+70kg) te se plasirao na 7. mjesto, kao i njegov klupski kolega Stefano Luka Ciprić u kategoriji mlađih seniora (-84kg).

 

Bio je to uzbudljivi vikend za KK Tigar Sisak s postignutim značajnim rezultatima. Borbašima želimo puno uspjeha na nadolazećem EP u Pragu!

najčitanije