Sjajan početak godine za Karate klub Tigar

Karate

U subotu, 29.siječnja 2022., Karate klub Tigar Sisak u skraćenom sastavu odradio je  svoje prvo natjecanje u ovoj godini.

Grand Prix Međimurja 2022. održao se u Nedelišću uz storgo provođenje trenutnih epidemioloških  mjera  za sportska natjecanja. Na natjecanju je sudjelovalo oko 350 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije.

Iako je dio Tigrića ostao u Sisku zbog izolacija i samoizolacija, ostatak ekipe, kao što je to i običaj, je odradio vrhunski posao pod vodstvom trenera Igora Lovrekovića i Andreasa Glavaša.

Kataše su ovoga puta predstavili Julia Nekić, Sara Kanjir, Niko Ćopić i Lana Basarić. Malena Julia Nekić, u kategoriji djevojčica 7g (9-7 kyu), zablistala je srebrnim sjajem kao i njena kolegica Sara Kanjir u kategoriji djevojčica 9g. Izvrstan Niko Ćopić u kategoriji dječaka 10g (9-6 kyu) ostavio je konkurenciju iza sebe i u Sisak se vratio s medaljom zlatnog sjaja. Malo manje sportske sreće, imala je Lana Basarić u kategoriji djevojčica 11g (9-6 kyu) te je osvojila peto mjesto.

Borbaši su pokazali da se na njih ove godine i te kako treba računati te su se kući vratili sa skoro 100%-tnim  uspjehom. Najmlađi član ekipe David Dužić, otvorio je s izvrsim uspjehom drugi dio natjecanja te u kategoriji dječaka 9-10g (-31kg) osvojio blistavu zlatnu medalju. Uvijek zlatna, Sara Stojaković odlučuje i dalje ostati takva i za C ekipu osvaja još jednu zlatnu medalju u kategoriji djevojčica 9-10g (-27kg). Uspješni su bili i Frano Sučević u kategoriji dječaka 9-10g (-35kg) i Lana Kiš u kategoriji djevojčica 9-10g (+43) koji su izgubili borbu za finalni meč te osvojili brončanu medalju. Brončane su također bile Fani Gala Baiutti u kategoriji djevojčica 11-12g (-39kg) i Ana Marie Barukčić  u kategoriji djevojčica 11-12g (+54kg). Ovog puta izvrsna Saralaurora Sučević svojoj konkurenciji nije dozvolila da joj poremeti planove te uzima sjajnu zlatnu medalju. Noa Baiutti u kategoriji kadeta 14-15g (-52kg) osvoja skromno peto mjesto.

 

Izvor: KK Tigar Sisak

najčitanije