Tigrovi na jakom turniru u Rijeci

Sisački karatisti uspješni na Balkanskom prvenstvu

Karate Tigar

Pred njima su sada turniri u Veneciji te Grand Prix Croatia

U Rijeci je održano Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i kategoriji U21, a na njemu su sudjelovali i karatisti kluba Tigar. Prvog dana Balkanskog prvenstva nastupila je Korina Klarić u kategoriji kadetkinja do 54kg. Izvrsno je ušla u turnir pobjedom 3:1 u napetom meču protiv reprezentativke Srbije. U četvrtini finala pobjeđuje jaku Turkinju kod 1:1 uz prednost prvog boda. U polufinalu gubi sudskom odlukom pri rezulatatu 0:0 od Crnogorke, a u meču za broncu isto tako sudskom odlukom pri rezultatu 0:0.

Ostvareni plasman izvrsno 5.mjesto na ovom jakom natjecanju je za svaku pohvalu. Korina je tek ušla u ovu kategoriju gdje je dokazala da na nju treba ozbiljno računati.

Drugog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i u21 u Rijeci, nastupile su Nikolina Golomboš u kategoriji juniorki +59kg, Lucija Bunjevac u kategoriji U21 do 61kg i Mislav Plesivčak u kategoriji kadeta +70kg. Nikolina i Mislav ne prolaze prvo kolo. Lucija ulazi u turnir sa velikom željom i izvrsnom pobjedom 8:0. U drugom kolu gubi od spremnije protivnice.

Iz zdravstvenih razloga nije nastupio Luka Stefano Ciprić.

Nikolina Golomboš u sastavu ekipe juniorki Ema Sgardelli, Iris Kovač, Laura Lisac. Djevojke uvjerljivim pobjedama ulaze u finale gdje tjesno gube i na postolju uzimaju sjajno srebro Hrvatsku!

Naš trener Igor Lovreković vodio je kadetsku ekipu: Sven Strahija, Tibor Vitelić Paprika, Toni Čutura, Nikola Gondi, Kristijan Frank, Martin Bogat, do brončanog odlučja.

Turnir je bio vrlo jak i kvalitetan, 731 natjecatelj iz 13 zemalja. Hrvatska je zauzela 4.mjesto po broju osvojenih medalja sa 5 zlatnih, 6 srebrnih i 12 brončanih. Našim karatistima slijedi sada Youth League Venice i PH ekipno kadeti, juniori, a nakon blagdana Grand Prix Croatia!

najčitanije