Sisački gimnastički vikend

imp

261020211635244045.jpeg

Sisak će ovaj vikend, 9. i 10. lipnja, biti domaćin pravog gimnastičkog spektakla, „6. Sisačkog gimnastičkog vikenda“ koji će u našem gradu okupiti ponajbolje gimnastičare iz Hrvatske.
Riječ je o projektu Športskog gimnastičkog kluba „Sokol“ Sisak koji u dva dana trajanja uključuje 27. Višebojsko i pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici te 27. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne kategorije u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici.
Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec istaknuo je kako je Sisak i Gimnastički klub Sokol Sisak logičan izbor za ovo državno prvenstvo jer je gimnastički vikend i proteklih godina bio odlično organiziran.
„Zbog toga su i ljudi iz struke, tehnički odbori naše muške i ženske sportske gimnastike donijeli odluku da ove godine svi najbolji hrvatski gimnastičari i gimnastičarke u ovim mlađim dobnim selekcijama, juniorskim selekcijama i seniori budu ovdje prisutni na državnom prvenstvu, odnosno da se ovo državno prvenstvo dodijeli Sisku.“, rekao je Tkalčec.
Državno prvenstvo je i prva, a možda i zadnja kontrola za Europsko prvenstvo u Glasgowu, u osmom mjesecu.
Sisački gimnastički vikend održat će se u SD Brezovica u Sisku, a prva natjecanja počinju u subotu (9. lipnja) od 9 sati.

Program:

gimnastički vikend 1

najčitanije