Nove medalje za ŠGK „Sokol“ Sisak

Gimnastika

Ovog vikenda održano je 1. kolo kupa Hrvatske za regiju sjever u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici u Nedelišću. ŠGK Sokol Sisak predstavljali su Mihael Jajčinović, Borna Šandor, Matej Šaban i Eva Smolčić. Juniori su ekipno osvojili zlato, zlatni je bio i Jajčinović u pojedinačnoj konkurenciji, a Borna Šandor brončani. Matej Šaban osvojio je 5. mjesto, a Eva Smolčić 17. mjesto.

 

„Ovo su veliki rezultati za klub ako se uzme u obzir da smo jedini klub u gradu Sisku koji ni nakon više od godine dana od potresa nema riješen adekvatan prostor za treniranje. To je situacija u kojoj zapravo ispaštaju naša djeca koja bi, vjerujemo, ostvarila još bolje rezultate da su imali adekvatne uvjete za treniranje gimnastike. Nadamo se da će se to uskoro promijeniti jer ne smijemo zaboraviti da je sisačka gimnastika kroz povijest davala reprezentativce, državne prvake, u par navrata i najbolje sportaše grada te osvajače brojnih medalja“, poručuju u Sokolu.

 

Inače, u klubu se provodi projekt „Osokolimo se“ u sklopu kojega su se početkom ove godine održali i otvoreni dani gimnastike, kojim su zainteresiranu djecu uključili u ovaj sport. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. U sklopu projekta u klubu su nabavili akrobatsku stazu dužine 12 metara, dvije odskočne daske, mini trampolin, doskočnu strunjaču i set za poligon u vrijednosti od 131.998,80 kn.

 

Foto: Facebook stranica ŠGK Sokol Sisak

najčitanije