Sisački gimnastičar Dan Novak zlatni u višeboju na završnici Kupa Hrvatske

Dan Novak

U Osijeku je za vikend održana završnica Kupa Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. Sisački gimnastičar Dan Novak iz ŠGK „Sokol“ Sisak osvojio je u kategoriji kadeta 1. mjesto u višeboju u konkurenciji 18 gimnastičara. Za zlatnu medalju skupio je  ukupno 114.098 bodova, gotovo bod više od drugoplasiranog gimnastičara iz Zadra.  U kategoriji kadeta natjecao se i Borna Šandor koji je osvojio izvrsno 7. mjesto sa 111.331 bodova.

 

U kategoriji mlađih seniora natjecao se i Matej Šaban koji je zauzeo 3. mjesto sa osvojenih 87.931 bodova.

 

Osim Kupa Hrvatske, u Osijeku je održano i Prvenstvo Hrvatske na kojoj je odličan rezultat postigao i Mark Kljaić. Kljajić je u kategoriji univerzalnog programa starijih dječaka osvojio 4. mjesto, od 19 gimnastičara. Malo je nedostajalo do medalje, obzirom da je Kljaić osvojio 114.231 bodova, a trećeplasirani gimnastičar iz GK Trešnjevka samo 0.135 bodova više.

 

Mihael Jajčinović u višeboju seniorske konkurencije osvaja izvrsno 8. mjesto. Osim u višeboju, Jajčinović se natjecao i pojedinačno po spravama. Na tlu je osvojio 5. mjesto, na karikama 7., a na prekoku 6. mjesto.

 

gimnastika

foto: ŠGK Sokol Sisak

 

najčitanije