Sisačke plivačice doplivale do novog hrvatskog rekorda

ibb

Natjecateljska ekipa Ronilačkog kluba Sisak nastupila je na službenom natjecanju Hrvatskog ronilačkog saveza XXII. Otvorenom ekipnom juniorskom i seniorskom prvenstvu Republike Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju, održanom u Rijeci 18. studenog.

Nastupilo je ukupno 15 klubova s preko 150 natjecatelja od čega 12 domaćih klubova te 3 kluba iz Italije i Mađarske.

Nakon napornih i uspješnih priprema na natjecanju su nastupile članice Ronilačkog kluba Sisak Lana Pavišić, Tena Umljenović, Vanessa Vukić, Monika Pranjić, Lucija Pavišić i Tea Lužaić te u muškoj konkurenciji Domagoj Malić i Tibor Sustolčić.

Svakako je najznačajni rezultat novi juniorski rekord RH u disciplini štafeta 4 x 100 m bifins u sastavu Lana Pavišić 2000 – Tea Lužaić 2003 – Vanessa Vukić 2001 . Tena Umljenović 2001 s izvrsnim rezultatom 4:03,41 što je za više od 13 sekundi poboljšan dosadašnji rekord RH i naravno plasman na 1 mjesto u kategoriji juniora kao i dominacija Lane Pavišić u disciplini 100 m brzinsko ronjenje osvajanjem 1 mjesta dok je za postizanje novog rekorda RH nedostajalo samo 11 stotinki sekunde..

Treba napomenuti da su gotovo svi natjecatelji ostvarili svoje ponajbolje rezultate i osobne rekorde.

Ženska ekipa ponovila je uspjeh iz prošle godine te opet postala viceprvak Hrvatske i ostvarila plasman na 2. mjesto u juniorskoj kategoriji dok je u jakoj konkurenciji seniorki ostvarila plasman na 5. mjesto.
U muškoj konkurenciji juniori su plasirani na 9. mjesto kao i u seniorskoj konkurenciji.

najčitanije