Siniša Lovrenović obranio naslov državnog prvaka

imp

Siniša Lovrenović Ph Zagreb

Državno prvenstvo osoba s invaliditetom u streljaštvu održano je 2. i 3. srpnja u Zagrebu na strelištu Vrapčanski potok.

Sisački streljački klub osoba s invaliditetom predstavljali su Siniša Lovrenović, Drago Števinović, Marijan Nemček i Tihomir Ilijević.

 

Najuspješniji je bio Siniša Lovrenović koji je u kategoriji SH-0 obranio prošlogodišnji naslov serijskom zračnom puškom. Drugo mjesto u istoj kategoriji i disciplini osvojio je Tihomir Ilijević, dok je Marijan Nemček bio četvrti.

U kategoriji SH-1 gađao je Drago Števinović čak tri discipline. U sport pištolju osvojio je srebrnu medalju, kao i u pištolju slobodnog izbora (oba MK oružje). U disciplini zračnog pištolja nije bio tako uspješan i ostao je bez medalje.

 

Ilijević je kao i ovih godina gađao i dvije pištoljske discipline. Slobodnim izborom je bio uspješniji i osvojio srebrnu medalju, dok je sa zračnim pištoljem završio na posljednjem mjestu.
Medalje za ligu su osvojili Marijan Škledar, Števinović i Ilijević i to: Ilijević zlato zračnim pištoljem, Škledar dva srebra u ležećem i stojećem stavu puškom i Števinović u zračnom pištolju.

„Ovim natjecanjem je završila sezona streljaštva za sisačke klubove. Iako idemo zadovoljni rezultatima na zasluženi odmor, moramo primjetiti da iako se trudimo privući nove članove u klub invalida, pa i osobe s oštećenim vidom ili slijepe (nova disciplina) odaziv je nikakav. Kao da je želja za integraciju u sport samo nečije slovo na papiru, a kad treba raditi nema nikoga.“, kaže trener Tihomir Ilijević.

najčitanije