Sedam Tigrića izborilo nastup na Balkanskom prvenstvu u Beogradu

imp

Karate Tigar 5

Mlađi borbaši KK Tigar Sisak u subotu, 21.svibnja, nastupali su pod vodstvom trenera Igora Lovrekovića i Marija Budimira, na Kupu Hrvatske za mlađe uzraste u borbama u Zagrebu, koji je ujedno bio i kvalifikacijski turnir za Balkansko prvenstvo koji će se održati u Beogradu početkom lipnja.

 

Odličnim borbama i osvajanjima prvih i drugih mjesta na Kupu odlazak na Balkansko prvenstvo izborili su David Dužić, Lana Kiš, Sara Stojaković, Roza Jelčić, Ana Marie Barukčić, Tea Buinac i Sara Laurora Sučević.

Sjajni David Dužić natjecao se u kategoriji dječaka 2012. g (-30kg). Uspješno se probio do finala koje je nažalost izgubio, ali je finale bilo dovoljno za odlazak na Balkansko prvenstvo.

Lana Kiš je u kategoriji djevojčica 2012.g (+43kg) izborila broncu koja je također bila dovoljna za odlazak u Beograd.

 

Izvrsna Sara Stojaković u kategoriji djevojčica 2012.g (-30kg) nizom sjajnih pobjeda 8:0, 11:3, 5:3 podigla je zlatni pehar i uzela kartu za Beograd, kao i njena klupsku kolegica sjajna Roza Jelčić u kategoriji djevojčica 2011.g nizom pobjeda 8:0, 1:1 (prednost prvog boda), 6:0.

Najzanimljivije finale je bilo u kategoriji djevojčica 2010.g (+50kg) u kojem su nastupile dvije rivalke i prijateljice Ana Marie Barukčić i Tea Buinac. Takva finala njima nisu strana, jer se često susreću u finalu. Pobjedu je odnijela Ana Marie, rezultatom 2:0, ali to finale je bilo dovoljno da se obadvije plasiraju na BP.

 

Svoje mjesto za Beograd je još rezervirala i Sara Laurora Sučević, osvojivši broncu u kategoriji djevojčica 2009.g (-49kg).

Svoj put za Beograd nisu osigurali Andrei Dolić i Kristijan Prenkaj.

 

„Na području Hrvatske su se sisački Tigrići već dokazali. Vrijeme je da se njihova zastrašujuća rika čuje i dalje… diljem Balkana!!“, poručuju iz KK Tigar.
26. Balkansko prvenstvo u karateu za djecu, seniore i veterane održat će se u Beogradu od 3. do 5. lipnja.
Sretno!

najčitanije