Župan čestitao KK Tigar na osvojenim medaljama

imp

Dsc 0866

Natjecatelji Karate kluba Tigar Sisak na nedavno održanom državnom prvenstvu osvojili su šest medalja od čega tri naslova prvaka, jedan naslov viceprvaka Hrvatske i dva brončana odličja.
Mislav Plesivčak osvojio je zlatnu i srebrnu medalju, a zlatna odličja osvojili su još i Korina Klarić i Ana Marie Barukčić. Brončane medalje osvojili su Roko Dumbović i Roza Jelčić.

 

Na sjajnim rezultatima i medaljama članovima kluba kao i Tei Buinac, članici A ekipe te treneru kluba Igoru Lovrekoviću čestitao je župan Ivan Celjak.

„Čestitam članicama i članovima Karate kluba Tigar Sisak i njihovom treneru Igoru Lovrekoviću na njihovim rezultatima, posebno na posljednjem prvenstvu Hrvatske na kojem su osvojili šest medalja. Osjeti se izvrsna atmosfera i to je osobito važno za ove sjajne rezultate koji nisu došli sami od sebe nego su rezultat dugogodišnjeg rada, truda i odricanja.
Važno je za mlade ljude da treniraju u kontinuitetu i time razvijaju odgovornost i disciplinu.“, rekao je župan Celjak.

 

Dsc 0663

Podsjetio je kako je Sisačko-moslavačka županija, potaknuta upravo ovakvim, ali i ostalim sličnim rezultatima naših sportaša, pokrenula projekt uređenja zgrade u Lađarskoj 30 u Sisku.

U toj zgradi će se nalaziti teretana, bazen s unutarnjim otporom, dvije veće dvorane koje će se moći pregraditi u četiri manje dvorane. Taj će objekt koristiti Tehnička škola Sisak za nastavu tjelesne kulture, ali će ga isto tako koristiti i klubovi borilačkih sportova.“, istaknuo je župan.

 

 

Igor Lovreković zahvalio je županu Celjaku na prijemu i naglasio kako je iznimno zadovoljan rezultatima cijele ekipe Karate kluba Tigar koja je odlično odradila državno prvenstvo.
Roko Dumbović osvojio je brončanu medalju, a natjecao se u kategoriji -67 kilograma.

U zadnje vrijeme imam dosta obaveza na fakultetu pa malo manje treniram. Bilo mi je naporno natjecanje, ali na kraju sam zadovoljan rezultatom i brončanom medaljom iako uvijek može bolje“, rekao je Roko.

 

Dsc 0825

Korina Klarić nositeljica je dvije europske medalje u kadetskoj kategoriji, a na prvenstvu Hrvatske okitila se zlatnim odličjem u juniorskoj kategoriji -59 kilograma.
„Zadovoljna sam rezultatom s državnog prvenstva, jer mi je to prva titula u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji i odličan je to početak za ovogodišnji izborni ciklus za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u listopadu u Veneciji. Nadam se da ću se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo sa svojim kolegama iz kluba.“, rekla je Korina.

 

Dsc 0827

Na kraju prijema župan Celjak uručio je članicama i članovima kluba i treneru Lovrekoviću poklon bonove za kupnju sportske opreme.

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije