Sedam medalja za sisačke streličare

mradenovic

251020211635197706.jpeg

Streličarski klub Sisak za vikend je bio domaćin turnira Sisačko ljeto 2021. Na ORI u Savskoj 66D okupili su su natjecatelji u nekoliko starosnih kategorija i stilova – složeni, zakrivljeni, goli, tradicionalni i instinktivni luk .

„Imamo natjecatelje iz Hrvatske, a došle su nam, nakon što su to mjere dozvolile, i kolege iz BiH. Imamo 50 natjecatelja iz vanjskih klubova te 9 natjecatelja iz našeg kluba. Za ove uvjete, obzirom da se u isto vrijeme u Zagrebu održava izborno natjecanje za reprezentaciju, izostali su nam malo iskusniji natjecatelji, ali zadovoljni smo odazivom“, pojašnjava direktor turnira Zdenko Videc.
U stilu golog luka Siščani su imali 5 predstavnika. U kategoriji kadetkinja 1. mjesto osvojila je Una Vasilik. U kategoriji djevojčice do 12 godina 1. mjesto osvojila je Buga Cetinjan, a 2. Anea Dlesk. U kategoriji djevojčice do 14 godina 1.mjesto je pripalo Ivi Vrđuka, a najbolja u kategoriji seniorki bila je Dragana Prodanović Haines.
U kategoriji seniora instinktivnim lukom Branko Marjanović osvojio je 4. mjesto, a 4. mjesto osvojio je i Miro Srnec u seniorskoj kategoriji tradicionalnog luka.
U stilu zakrivljenog luka, Ivan Matić osvojio je 2.mjesto u kategoriji dječaka do 14 godina, a 2.mjesto osvojila je u istom stilu i Athea Prodanović Haines u kategoriji djevojčice do 12 godina.
20210822_133338

„Sezona sada nastavlja dalje. Krajem kolovoza i u rujnu održavat će se državna prvenstva. Nadamo se da će nam vremenski uvjeti dozvoliti da što dulje možemo trenirati na otvorenom, što zbog epidemioloških mjera, a i zbog toga što je ipak ljepše pucati na otvorenome“, napominje Videc te dodaje kako su u klubu uvijek otvoreni za upis novih članova: „Streličarski klub je pao u članstvu u periodu korone, puno je mladih prekinulo svoj streličarski razvoj. Što se tiče uzrasta, od 9. godine se djeca mogu početi baviti streličarstvom, a tada je samo nebo granica – 50, 60, 70, 80 godina. Svi se mogu okušati u streličarstvu jer u svakoj starosnoj kategoriji postoji sustav natjecanja. Svi koji bi se voljeli baviti streličarstvom, mogu nam doći na naš otvoreni streličarski centar, koji je jedini takve vrste u Hrvatskoj, smo svaki dan od 17 sati tu“, zaključio je Videc.

najčitanije