Sara Stojaković zlatna, Lana Kiš brončana na Balkanskom prvenstvu

Sara

Čak 136 hrvatskih predstavnika tijekom proteklog vikenda, 3.-5. lipnja, nastupilo je na Balkanskom prvenstvu za djecu, seniore i veterane u Beogradu na kojem se natjecalo preko 1300 karatista iz 10 zemalja Balkana.

 

Hrvatski predstavnici osvojili su ukupno 29 medalja, a dvije medalje su u Sisak donijele članice KK Tigar Sisak, malene Sara Stojaković i Lana Kiš.

 

Svoju nadmoć u kategoriji djevojčica 2012., -30kg, demonstirala je izvrsna Sara Stojaković, nizom pobjeda 6:2, 8:0, 4:0, 7:0 i time postala Balkanskom prvakinjom u svojoj kategoriji. S obzirom na ovaj hvalevrijedan niz pobjeda, rekli bi da je ona to odradila glatko i pokazala da iako je još uvijek mala, zapravo je velika.

 

Lana Kiš, u kategoriji djevojčica 2012., +40 kg, doživjela je poraz već u prvoj borbi. Činilo se da je kraj, ali je njena protivnica izborila finale, čime je Lana dobila priliku za osvajanje bronce kroz repasaž. Hrabra Lana priliku nije propustila i uz dvije uvjerljive pobjede 10:1, 7:3, osvojila je brončanu medalju za HR.

 

Koliki je ponos i čast nositi hrvatski grb na svom kimonu, osim gore navedenih djevojčica, to znaju još i David Makar, Fran Crnolatec, David Dužić, Roza Jelćić, Ana Marie Barukčić i Sara Laurora Sučević, također članovi KK Tigar Sisak. Iako su pokazali hrabrost i borbenost, medalja im je izmaknula, ali se kući vraćaju bogatiji za još jedno iskustvo, a put kojim kroče uz pratnju trenera Igora Lovrekovića, koji je ujedno bio i delegat Saveza na putovanju,  svakako je pravi.

Foto:

najčitanije