Ronilački klub Sisak obilježava 50 godina djelovanja

imp

Ronjenje Naslovna

Ronilački klub Sisak u utorak, 7.studenog obilježit će pola stoljeća djelovanja.

Na proslavu svih dosadašnjih domaćih i inozemnih sportskih uspjeha kluba, a u pola stoljeća ih je bilo mnogo, pozivaju sve bivše i sadašnje članove kluba te sve svoje sportske prijatelje.

Proslava će se održati u Cocktailu 2 (Ul. Mije Goričkog 58) s početkom u 18 sati.

 

 

Rk Sisak 50 Godina Naljepnica

Ronilački klub Sisak osnovan je 1972.godine pod imenom Klub podvodnih aktivnosti Sisak. Osnivačka skupština kluba održana je 10.2.1973.godine i od tada neprekidno djeluje provodeći planirane programske zadaće.
Tijekom dugogodišnjeg postojanja klub je osposobio i školovao preko 600 ronilaca raznih kategorij, od ronilaca na dah do najviše, instruktorske kategorije.

U skladu s tim klub organizira odlazak i nastupe članova na razna natjecanja i ronilačke akcije. Osim toga klub za sve članove organizira stažna i trenažna ronjenja na moru i rijekama, osigurava treninge na bazenu te korištenje drugih sportskih objekata i prostora.

 

Letak 50 Godina 1024x728

 

Svake godine licencirani instruktori RK Sisak provode tečajeve za razne ronilačke kategorije od ronilaca na dah – juniora i kadeta do ronilaca s 1, 2 i 3 zvjezdice prema programu Svjetske ronilačke organizacije CMAS i Hrvatskog ronilačkog saveza. Svi ronioci dobivaju međunarodnu licencu što im omogućuje ronjenje u cijelom svijetu. Tečajevi se provode na bazenu ŠRC-a sa završnim ispitom na moru.

 

U suradnji sa ŠRC Sisak dugi niz godina u sklopu obuke iz školskog programa za djecu 4. razreda osnovnih škola grada Siska i županije provodi se program upoznavanja s osnovama ronilačkog sporta: osnove upoznavanja s opremom, fiziologijom i tehnikom ronjenja na dah. Sa Zajednicom tehničke kulture grada Siska provodi se i Mala škola ronjenja i podvodne fotografije u sklopu Kampa tehničke kulture.

 

Najznačajniji doprinos za dugogodišnji opstanak kluba dali su njegovi vjerni volonteri – članovi kluba, kao i mnoge osobe – prijatelji kluba, koji prepoznaju i razumiju potrebe i njegov značaj. To je i razlog zašto je Ronilački klub Sisak uspio održati kontinuitet proteklih pedeset godina.

 

Pozivnica 50 Godina Kluba

najčitanije