Radovi na atletskoj stazi u završnoj fazi

mradenovic

261020211635207452.jpeg

U listopadu 2019.godine počeli su opsežni radovi na rekonstrukciji atletske staze na gradskom stadionu, a radovi se polako bliže kraju. Projekt rekonstrukcije napravljen je prema standardima Europske atletske komisije i Hrvatskog atletskog saveza, a nakon završetka svih radova zatražit će se IAAF certifikat koji će omogućiti održavanje međunarodnih atletskih natjecanja u Sisku. Na rekonstruiranom objektu svoje programe realizirat će Atletski klub Sisak, učenici osnovnih i srednjih škola kroz programske aktivnosti Školskog sportskog saveza Grada Siska i Hrvatskog školskog sportskog saveza, djeca dječjih vrtića grada Siska i okolnih mjesta, djeca s teškoćama u razvoju te rekreacijske skupine koje obavljaju aktivnosti iz područja atletskog sporta. Sisački sportaši imat će vrhunske uvjete sve atletske discipline.
„Stavlja se predzadnji sloj i nakon toga ide gumena podloga nakon čega će stadion biti u punoj funkciji. Od idućeg tjedna s treninzima počinju klubovi koji tamo treniraju. Priključit će im se i atletičari koji jedva čekaju da i oni mogu kroz trenažni proces, u pravim uvjetima doći do pravih rezultata“, kaže Josip Mrgan, ravnatelj Športsko rekreacijskog centra.
Vrijednost ove investicije je 3.300.000,00 kuna, od čega je sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za šport 630.000,00 kuna.

najčitanije