Prva seniorska medalja za Karate klub Tigar; Roko Dumbović osvojio broncu

Roko Dumbovic

U riječkoj Atletskoj dvorani Kantrida ovog vikenda, 26. i 27.ožujka, održano je Seniorsko prvenstvo Hrvatske u borbama i katama. KK Tigar Sisak su predstavili Roko Dumbović i Luka Stefano Ciprić.

 

Rekli bi spletom okolnosti, poklapanjem zvijezda i prstom sudbine jedan mladi Tigar ispisao je klupsku  povijest. No ipak, znamo da nije do Svemira nego do njega samoga, do njegovog truda, znoja, upornosti, ali i hrabrosti.

 

Mladi junior Roko Dumbović imao je dovoljno hrabrosti da po prvi put stane na seniorski tatami u kategoriji -60kg i to baš na PH. Pomislili bi da je to možda bilo i previše za njega, jer u prvom krugu gubi borbu 1:3. Njegov protivnik se probio do finala što Roku otvara put do repasaža. Roko je u tome vidio priliku koju nikako nije smio propustiti. Izvrsnom borbom za brončanu medalju pobjeđuje rezultatom 2:1 i time osvaja prvu seniorsku državnu medalju za KK Tigar Sisak i upisuje se u knjigu povijesti ovog kluba uz brojne izvrsne rezultate koje broje njegove klupske kolegice i kolege.

 

Nešto iskusniji Luka Stefano Ciprić se borio u kategoriji -84kg. Prvu borbu gubi, ali se i njemu otvara put u repasaž. Iako je dao sve od sebe, protivnik je bio bolje i Luka, nažalost, ne osvaja medalju.

Ekipa Tigrova nema puno vremena ni dugotrajnog zadržavanja, jer se već sljedeći vikend vraća u Rijeku na TAD CUP 2022

najčitanije