Nove medalje za KK Tigar na turniru Croatia Open

mradenovic

251020211635197018.jpeg

Ovaj vikend od 08.-10.10.2021. održan je karate turnir Croatia Open na riječkoj Kantridi. Na ovom velikom međunarodnom natjecanju natjecalo se 1378 natjecatelja iz 232 kluba iz Hrvatske, Makedonije, Kosova, Italije, Francuske, Maroka,Slovenije, Slovačke, Češke, Mađarske, Izraela, Švicarske, Bosne i Hercegovine te Ukrajine. Za karate klub Tigar natjecali su se: Lucija Bunjevac, Nikolina Golomboš, Sara Stojaković, Roza Jelčić, Tea Buinac, Ana Marie Barukčić, Lucija Ferčić, Korina Klarić, Roko Dumbović, Luka Stefano Ciprić, David Dužić, Andrei Dolić, David Makar, Mislav Plesivčak i  Tin Glavinić.

karate golombosU subotu su nastupili Bunjevac, Klarić, Golomboš, Plesivčak, Dumbović i Ciprić. Među velikom konkurencijom, usprkos sjajnim nastupima ipak bez medalje ostaju Bunjevac (U21 -61kg), Klarić (kadetkinje -54kg), Plesivčak (kadeti +70kg), Dumbović (juniori -61kg) i Ciprić (U21 -84kg). Iako su ovoga puta ostali bez medalje, kući su se vratili bogatiji za novo iskustvo. Nikolina Golomboš u kategoriji juniorki iznad 59 kilograma ipak nije konkurenciji dopustila da ju zaustavi u borbi za tron! Golomboš je ovaj vikend zablistala sa srebrom oko vrata.

U nedjelju su nastupili, po prvi puta na velikom međunarodnom natjecanju kao pripremi za nadolazeće Balkansko prvenstvo, David Makar i Tin Glavinić. David je u kategoriji dječaka 12 godina dogurao do polufinalnog meča. Makar završava na 5. mjestu što je izniman rezultat na ovako velikom natjecanju. Tinu je u kategoriji dječaka 11 godina polufinalni meč izmakao za jednu zastavicu protiv Švicarca. Naposljetku Tin je ušao u TOP 7 natjecatelja što je također veliki korak za dalje!

Kao šećer na kraju zaredala su se zlata; fantastični nastupi doveli su ih na sam tron: Roza Jelčić (djevojčice 10 godina -34kg), Sara Stojaković (djevojčice 10 godina -28kg), Lucija Ferčić (djevojčice 8 godina -33kg), David Dužić (dječaci 8 godina -29kg) i Andrei Dolić (dječaci 10 godina -32 kg). Nakon zlatne petorke, nastupili su mečevi Tee Buinac i Ana Marie Barukčić. Buinac je izvrsnim mečevima u kategoriji djevojčica 12 godina -52 kg osvaja srebro zlatnoga sjaja! Ana Marie Barukčić natjecala se u kategoriji djevojčica 12 godina +52kg, ipak ovoga puta nije uspjela osvojiti medalju, ali je ostvarila izvrstan rezultat – završila je na 5.- mjestu što je za nekoga tko je tek na početku ovako velikih natjecanja izvrstan rezultat.

Roza Jelčić, David Makar i Tin Glavinić pripremaju se za nastup na Balkanskom prvenstvu koje se ove godine održava u Poreču.

najčitanije