Nikolina Golomboš postala prvakinja Hrvatske

mradenovic

251020211635203537.jpeg

Ovaj vikend, 24. i 25.10.2020. održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci. Dvorana Mladosti bila je ispunjena s 260 natjecatelja , naravno ne u isto vrijeme te pod strogim epidemiološkim mjerama. Među tih 260 našlo se i karatista kluba „Tigar“; Lucija Bunjevac, Nikolina Golomboš, Tia Škrljac , Roko Dumbović i Luka Stefano Ciprić.
U subotu, 24.10.2020., pod vodstvom trenera Igora Lovrekovića na tatamiju led su probili Luka Stefano Ciprić, Lucija Bunjevac i Tia Škrljac. Luka Stefano Ciprić, naš dvostruki prvak Hrvatske , natjecao se u kategoriji juniora iznad 76 kilograma. Ciprić je sigurnim pobjedama od 9:0 protiv protivnika iz Velike Gorice, 4:0 protiv protivnika iz Rijeke te 5:0 protiv protivnika iz Splita osigurao finale. U finalu Ciprić ipak gubi gusto od protivnika iz Zagreba te osvaja fantastično srebro i titulu viceprvaka Hrvatske. Tia Škrljac i Lucija Bunjevac natjecale su se u kategoriji juniorke do 59 kilograma. Škrljac je sigurnim pobjedama osigurala finalni meč. U finalu ipak gubi od protivnice iz Splita, ali osvaja izvrsno srebro. Bunjevac se probila sve do četvrtfinala gdje gustom razlikom od 2:1 gubi od aktualne pobjednice, koja ju je kasnije povukla u meč za broncu. Bunjevac u repasažnom meču stvar nije prepustila slučaju te je od prve sekunde meča pokazala zube protivnici iz Zagreba te uzela zasluženu broncu na ovom Prvenstvu Hrvatske.
Nakon fantastične subote, slijedi još bolja nedjelja koju je otvorio Roko Dumbović u kategoriji kadeta do 52 kilograma. Dumbović je izgubivši u četvrtfinalu ostvario mogućnost borbe za broncu. U borbi za broncu nije dozvolio da mu medalja izostane te je pobjedom od 2:1 protiv protivnika iz Samobora zablistao s broncom oko vrata na postolju. Posljednja je nastupila Nikolina Golomboš u kategoriji kadetkinja iznad 54 kilograma. U četiri meča , sve do finala protivnice nisu uspjele ostvariti bod protiv Golomboš tako da su rezultati mečeva izgledali ovako; 8:0 , 10:0, 3:0, 5;0. U finalu joj se tek protivnica uspjela približiti i ostvariti bod, ali ni to nije bilo dovoljno. Golomboš je zatvorila ovo Prvenstvo Hrvatske kao prvakinja te je zasluženo zablistala na postolju zlatnim sjajem.
„Trener Igor Lovreković iznimno je ponosan na svoju A ekipu, a uz njega ponos ne kriju ni trenerica Iva Dužić i trener Mario Budimir. Rad, disciplina, znoj i odricanje doveli su nas do ovoga gdje smo sada. 2020. godina zadala nam je mnoge prepreke, mi smo ih uspješno svladali , cijelu situaciju preokrenuli te izvukli samo najbolje iz nje. U ovoj godini ipak smo uspjeli postaviti novi rekord kluba – na tri Prvenstva Hrvatske osvojili smo 14 državnih medalja, od toga četiri zlata , sedam srebra i tri bronce“, napominju u klubu.

izvor: FB Karate klub “Tigar”

najčitanije