Luka Stefano Ciprić osigurao put na SP u Čile

mradenovic

261020211635230059.jpeg

U Rijeci je od 4. do 6. listopada održan 19.Croatia Open, jaki međunarodni karate turnir koji je okupio  1917 natjecatelja iz 25 zemalja. Ovo je ujedno bio četvrti i zadnji kvalifikacijski turnir nacionalne vrste kadeta, juniora i mlađih seniora za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Čileu od 23. do 27.listopada.

Na turniru gdje su se odlučivali zadnji putnici za Čile, osvojenim 5.mjestom u kategoriji juniori +76, svoj plasman na prvenstvo osigurao je Luka Stefano Ciprić. Ciprić je ranije ove godine sudjelovao i na Europskom prvenstvu u Danskoj gdje je osvojio brončanu medalju.

Osim Ciprića, na prvom danu turnira nastupili su i članovi KK Tigar: Roko Dumbović, Tia Škrljac i Nikolina Golomboš. Dumbović je nastupio u kategoriji kadeta do 52kg gdje gubi prvi meč od iskusnijeg protivnika iz Italije. Tia Škrljac je nastupila u kategoriji kadetkinja do 54kg, prvi meč dobiva 4:0 protiv protivnice iz Bugarske, drugi meč gubi 0:1 od taktički jače protivnice iz Italije koja ulazi u finale i povlači Tiu u dodatne borbe za broncu. Prvi meč prolazi protivnicu iz Srbije 1:0, drugi meč 5:1 protiv domaće protivnice, a meč za broncu gubi odlukom sudaca nakon rezultata 0:0 te se plasira na 5.mjesto. Nikolina Golomboš  odradila je izvrstan turnir gdje je nedostajalo malo sreće da ostvaro plasman na SP. Golomboš je krenula jako i u prvom meču 5:0 pobjeđuje protivnicu iz Italije, nakon toga neugodnu natjecateljicu iz Slovačke 5:1, zatim sudačkom odlukom nakon 0:0 protivnicu iz Srbije te nesretno gubi od domaće protivnice 0:2. U meču za broncu pobjeđuje protvnicu iz Srbije 6:1.

golomboš bronca

Na drugom danu turnira nastupila je i Lucija Bunjevac u kategoriji juniorke +59 koja  ovog puta nije uspjela izboriti značajniji plasman u svojoj kategoriji.

Na Svjetskom prvenstvu će sudjelovati 1700 sportaša iz 120 zemalja.

najčitanije