Lana Pavišić viceprvakinja Hrvatske u brzinskom ronjenju

imp

261020211635234362.jpeg

Ekipa Ronilačkog kluba Sisak nastupila je na XXVII. Klupskom seniorskom i juniorskom prvenstvu Republike Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koje je u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza od 3. do 5. svibnja održanu na bazenu kantrida u Rijeci.
Na natjecanju je nastupilo ukupno 16 klubova s 209 natjecatelja.
Boje sisačkog kluba pod vodstvom trenera Mladena Horvatića branile su Lana Pavišić, Tena Umljenović, Ružica Klaić i Paula Đukić u pratnji vođe puta Steve Kopača.
Prema očekivanju najuspješnija natjecateljica kluba Lana Pavišić ostvarila je svoje najbolje rezultate i postala državna seniorska viceprvakinja u brzinskom ronjenju 400 i 800 metara postavaljajući pri tom osobne rekorde. Ujedno je ostvarila i uvjete za kategorizaciju Hrvatskog olimpijskog odbore za kategoriju vrsne sportašice. Treba napomenuti i da je ovo prvi Lanin nastup u seniorskoj konkurenciji na prvenstvu Hrvatske nakon niza vrlo uspješnih nastupa i ostvarenih rezultata u juniorskoj kategoriji.
Tena Umljenović najbolji rezultat ostvarila je plasmanom na 7. mjesto u brzinskom ronjenju 400 metara s solidnim vremenom dok je Ružica Klaić ostvarila plasman na 10. mjesto. U nešto slabijoj konkurenciji veteranki Ružica je čak tri puta ostvarila plasman na prvo mjesto a dva puta je bila druga.
Po prvi puta na natjecanju je nastupila i mlada natjecateljica Paula Đukić koja je hrabro nastupila s starijim kolegicama i u štafetnim i pojedinačnim disciplinama znatno popravila najbolje osobne rezultate.

najčitanije