Krešimiru Majdandžiću pet medalja na PH u gimnastici

imp

261020211635275372.jpeg

Na 24. višebojskom i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u sportskoj gimnastici za seniore i juniore u „A“ programu, održanom u Čakovcu, nastupili su i sisački gimnastičari – senior Krešo Majdandžić i junior Erik Matija Pandurić.
Krešimir Majdandžić je u preskoku osvojio 1.mjesto, te 3.mjesto na parteru, karikama, ručama i u višeboju.
Krešimir je na preskoku drugu godinu zaredom državni prvak. Potvrdio je kako u toj gimnastičkoj disciplini u Hrvatskoj nema boljega. Odlično je odvježbao i na parteru, gdje je inače vrlo jaka konkurencija jer Hrvatska ima 6 dobrih parteraša pa je 3. mjesto je izuzetno dobar rezultat.
Na ručama je napravio grešku na težem elementu, što je poremetilo daljnju izvedbu, no uspio se sabrati i napraviti dobar saskok (najteži na ručama). Zasluženo je zauzeo 3. mjesto iza Filipa Udea i Tina Srbića. Na ostale tri sprave je na žalost odvježbao ispod svojih stvarnih mogućnosti. Na kraju osvojio je i 3. mjesto u višeboju. Poznavatelji sportske gimnastike znaju koliko je teško vježbati dobro svih šest sprava, a većina natjecatelja vježba jednu, najviše dvije sprave. Ova spoznaja daje težinu postignutom rezultatu, posebno imajući u vidu uvjete u kojima vježba Krešimir u odnosu na svoje izravne konkurente prije svega gledajući kvalitetu sprava, te financijskih uvjeta u kojima radi zajedno sa svojim kolegama i trenerom Georgiem Kozakovim.
Junior Erik Matija Pandurić je prvi put nastupio na Državnom prvenstvu u “A” programu. Na žalost nije realizirao svoje mogućnosti, iako su trener i uprava kluba GŠK „Sokol“ Sisak zadovoljna pokazanim na ovom važnom natjecanju.

najčitanije