Košarkaški veterani Siska slavili na 10. memorijalnom turniru Ivan Tomljenović - Kompa

Kosarka

U Sisku je ovoga vikenda, nakon dvije godine pauze zbog panedmije, održan 10. Memorijalni turnir u košarci Ivan Tomljenović – Kompa. Titulu osvajača turnira ponijela je ekipa koja je turnir i organizirala – Sisak Veterani.

Siščani su u finalu rezultatom 74:55 pobijedili kombiniranu momčad Splita i Županje. Još su sudjelovale dvije ekipe košarkaša veterana iz Zagreba. U finalnoj utakmici između ekipa „VKK Vitalac“ i „KK Veterani Sisak“ rezultat je bio neizvjestan do polovice druge četvrtine kada Siščani odlaze na 10 poena viška i koju tijekom drugog poluvremena i udvostručuju te na kraju uvjerljivo pobjeđuju rezultatom 74:55.

 

Nakon polufinalnih utakmica u kojima je VKK „Vitalac“ Split bio bolji od „VKK Zagreb“ rezultatom 54:33, a domaćini od ekipe „D&P“ 63:40, u borbi za treće mjesto između dviju zagrebačkih ekipa bolji su bili ekipa „D&P“ rezultatom 56:41.

 

Za Siščane su nastupili: Marijo Lađević, Krešimir Kosina, Vlatko Čakširan, Darko Marić, Dino Jakopinec, Siniša Ivšić, Davor Adamović, Roman Senčar, Miroslav Sredić, Mario Janković, Krešimir Gregurić i Boris Gulan dok su trenerski tandem činili Davor Medur i Krunoslav Osmanagić.

 

Ovo je još jedan uspjeh u ovoj godini u kojoj su krajem veljače sisački veterani sudjelovali na jakom veteranskom turniru u Sarajevu, gdje su u kategoriji 45+ osvojili drugo mjesto, a naš veteran Vlatko Čakširan proglašen najboljim igračem turnira.

 

najčitanije