Košarkašice Ribara osvojile zlato na državnom prvenstvu!

Kosarka

Košarkašice ŠSD Ribari iz OŠ Braće Ribar uz vodstvo Mirele Gec i Romana Kozlovića osvojile su prvo mjesto na državnom natjecanju školskih sportskih društava. Pobjedničku ekipu čine: Vita Gec, Katja Tumpak, Petra Ožegović, Sara Čipor, Nika Bobetko, Katja Medaković, Lorena Lađević, Greta Erceg, Lana Kobal, Iva Pavić, Josipa Pavić i Lucija Pokas.

 

Djevojčice su u skupini prvog dana natjecanja upisale dvije pobjede. U prvoj utakmici slavile su protiv ekipe Gaj iz Zagreba rezultatom 44:15, a zatim su upisale drugu pobjedu protiv ekipe Galeb, Cres rezultatom 51:36. U četvrtfinalu su bile bolje od djevojčica iz ekipe Velebit iz Gospića rezultatom 37:10, a u polufinalu su uvjerljivo nadvladale ekipu Lovrak iz Zagreba rezultatom 51:18.

 

U posljednjoj utakmice odmjerile su snage s ekipom Tin iz Šibenika i slavile rezultatom 46:36!

 

Podsjetimo, košarkašice ŠSD „Ribari“ i prošle i pretprošle godine osvojile su broncu, a njihova profesorica Mirela Gec ove će godine primiti i pohvalu Grada Siska zbog doprinosa razvoju kvalitete školskog sporta u RH i zbog osobitog doprinosa na području kineziologije. Gec, koja svojim trudom i radom svakodnevno unaprjeđuje školski sport, prošle je godine bila i dobitnica priznanja Hrvatskog školskog sportskog saveza.

 

 

Foto: Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije

 

najčitanije