Karatisti Tigra uspješni na turniru u Rijeci, Golomboš i Klarić otputovale na pripreme u Španjolsku

Bez Naslova

Sisačke Tigrove se proteklog vikenda moglo naći na više lokacija u akciji. Od Hrvatske pa sve do Španjolske nosile su se trenirke s grbom KK Tigar Sisak.

 

Mlada kadetkinja Korina Klarić i već iskusna juniorka Nikolina Golomboš otputovale su na karate kamp za kadete, juniore i mlađe seniore u španjolski Toledo u pratnji trenera Igora Lovrekovića. Ove dvije borbašice su u sastavu tima HKS-a   odradile zajedničke treninge i mečeve s timovima Španjolske, Italije, Belgije i Puerto Rica. Izmjenom iskustva ove djevojke su zasigurno obogatile svoje karate znanje koje će im uvelike pomoći u daljnjem natjecanju. Osim toga, njihovi životi su bogatiji za još jedno putovanje i niz uspomena koje ovakav sport omogućuje. Bravo za cure i trenera koji su ponosno predstavljali KK Tigar Sisak u Španjolskoj!

 

Nositelj prve seniorske medalje, Roko Dumbović, vikend je proveo u Rijeci na pripremama seniroske reprezentacije. Uz ponajbolje seniore Roko je odradio zacrtani plan i time postao spremniji za daljnje aktivnosti.

 

Mlađa ekipa karatista na TAD CUP-u

 

Mlađi uzrasti su nastupali na TAD CUP-u 2022 – Memorijal Aldegisto Sodero, također u Rijeci u Sportskom Centru Zamet. Mlade kataše i borbaše pratio je mladi trener Andreas Glavaš koji je odradio vrhunski posao, i svakog malca pohvalio, a onima koji su imali malo manje sreće pružio je utjehu i zagrljaj.

 

Sjajna Tena Makar nastupila je u katama u dvije kategorije djevočice 8g i 9g, te je svojoj već blistavoj kolekciji medalja dodala još jednu srbrnu i jednu zlatnu medalju. Marko Bernard se sjajno predstavio u kategoriji dječaka 9g, ali je u finalu ipak izgubio od boljeg protivnik i time osvojio sjajno srebro. Niko Ćopić koji se natjecao u kategoriji dječaka 10g i Fran Crnolatec koji se natjecao u kategoriji dječaka 11g, osvojili su sjajne brončane medalje. Anđela Nekić je ovog puta u kategoriji djevojčica 10g osvojila 4.mjesto. David Makar se natjecao u kategoriji dječaka 13g gdje zauzima 4.mjesto i u kategoriji dječaka 14g gdje osvaja sjajnu brončanu medalju. Na ovom natjecanju se također predstavila i Karla Golomboš u kategoriji djevojčica 12g.

 

Borbaši su se predstavili u već standardnom sastavu. David Dužić je u jakoj konkurenciji dječaka 9-10g -31kg osvojio brončanu medalju. U istoj kategoriji se predstavio i Andrei Dolić koji je natjecanje završio 4.mjestom. Frano Sučević u kategoriji dječaka 9-10g -35kg osvojio je sjajnu brončanu medalju.  Sara Stojaković se natjecala u kategoriji djevojčica 9-10g -27kg te je ovog puta imala manje sportske sreće i izgubila brončanu medalju u preglasavanju. Lucija Ferčić se natjecala u kategoriji djevojčica 9-10g -35kg i osvojila sjajnu brončanu medalju. Lana Kiš se hrabro borila za broncu u kategoriji djevojčica 9-10g -43kg, ali je protivnica bila bolja. Roza Jelčić je osvojila blistavu srebrnu medalju u kategoriji djevojčica 11-12g -39kg. Ana Marie Barukčić nastavlja svoj zlatni niz u kategoriji djevojčica  11-12g +54kg i u Sisak se vratila sa zlatnom medaljom. Svoj nastup je zabilježila i Sara Laurora Sučević u kategoriji djevojčica 13-14g -49kg gdje je izgubila u četvrt finalu. Kristijan Prenkaj u jakoj je konkurenciji izgubi borbu u repasažu u kategoriji dječaka 13-14g -49kg.

najčitanije