Karatisti „Tigra“ sjajno odradili turnir u Opatiji

Mr Web Karate

U Opatiji je za vikend održan 22. Opatija kup, karate turnir na kojemu je ove godine nastupilo 668 natjecatelja iz 65 klubova te iz 4 države. Sisački Tigrovi  vratili su se u Sisak s osvojenih 6 zlata, 5 srebra i 9 bronci pod vodstvom trenera Igora Lovrekovića, Marija Budimira i Andreasa Glavaša.

Osim već iskusne i provjerene ekipe, svoje prvo natjecanje zabilježile su i nove nade ovog sportskog kluba, a njihovi nastupi svakako nisu prošli neprimijećeni.

Kataška ekipa se predstavila u punom sastavu. Malena Julia Nekić u kategoriji djevojčica 7g osvojila je sjajno srebro. Izvrsna Tena Makar uzima dvije blistave zlatne medalje u kategoriji djevojčica 8 i 9 godina. Na postolju je svoje mjesto izborila i Sara Kanjir u kategoriji djevojčica 9g osvojivši srebrnu medalju. Srebro također osvaja i sjajni Niko Ćopić u kategoriji dječaka 10g (9-6 kyu). Ovoga puta brončanu medalju osvajaju Nia Čulina u kategoriji djevojčica 11g, Lana Flekač u kategoriji djevojčica 12g, Tena Vranešević u kategoriji djevojčica 12g (9-5 kyu) te David Makar u kategoriji dječaka 13g. Svoj nastup zabilježila je i kadetkinja Vanja Šabić.

Borbaši su se predstavili u svim kategorijama, od malenog Olivera Groša kojemu je ovo prvo natjecanje pa sve do iskusne seniorke Lucije Bunjevac. Oliveru Grošu je u kategoriji dječaka 7-8g (-28kg) bronca izmaknula u repasažnom meču, ali je izvrsnim nastupom opravdao povjerenje koje mu je ukazano.

U nastavku natjecanja sjajni Andrei Dolić osvaja zlato u kategoriji dječaka 9-10g (-31kg). Dobitni niz nastavljaja Frano Sučević u kategoriji dječaka 9-10g (-35kg) osvojivši srebro. U kategoriji djevojčica 9-10 g opasni trojac Sara Stojaković (-27kg), Lucija Ferčić (-35kg) i Lana Kiš (+43kg) odnose tri sjajne brončane medalje. U kategoriji djevojčica 11-12 nezaustavljive su bile Tea Buinac (-54kg) i Ana Marie Barukčić (+43kg), te su se kući vratile sa zlatnim medaljama.

Ovoj berbi medalja doprinijeli su i kadet Mislav Plesivčak (+70kg) osvojivši broncu, kadetkinja Korina Klarić (-54kg) osvojiši srebro, junior Roko Dumbović (-68kg) osvojivši broncu te uvijek sjajna juniorka Nikolina Golomboš (+59kg) osvojivši zlato.

Malo manje sportske sreće imale su Fani Gala Baiutti u kategoriji djevojčica 11-12g (-44kg) i seniorka Lucija Bunjevac (-61kg) izgubivši broncu u repasažnom meču. Za borbaše su još nastupali i David Dužić u kategoriji dječaka 9-10g (-31kg), Kristijan Prenkaj u kategoriji dječaka 13-14g (-54kg), Sara Laurora Sučević u kategoriji djevojčica 13-14g (-49kg) i kadet Noa Baiutti (-52kg).

Tigrovi nemaju puno vremena za odmor jer ih za vikend očekuje jedno od najjačih natjecanja u Hrvatskoj,Grand Prix Croatia.

najčitanije