Veliki uspjeh Tigrova na izbornom turniru u Samoboru

Karate 1

U Samoboru je 18. do 20. ožujka održan 30. KARATE GRAND PRIX CROATIA koji je ujedno bio i izborni turnir za kadete, juniore i U21 za Europsko prvenstvo u Pragu. Na ovom turniru sudjelovalo je 1473 sportaša iz 33 države.

 

Svoja mjesta među najboljima su i ovoga puta zauzeli članovi Karate kluba Tigar Sisak i time pokazali da ozbiljno pristupaju ideji o sudjelovanju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

 

Natjecanje su otvorili sjajni kadeti Korina Klarić i Mislav Plesivčak. Korina se natjecala u kategoriji kadetkinja -54kg i svojim izvrsnim borbama otvorila si je put ka finalu. U finalu se hrabro borila protiv kadetkinje iz Kosova. Korina je ipak osvojila srebro, čiju vrijednost ne treba ni malo umanjivati, jer je Korina bila jedina predstavnica Hrvatske na postolju.

 

Hrvatsko finale u kategoriji kadeta +70kg izvrsnim borbama izborio je Mislav. Finale ipak gubi, te se skupa sa svojom kadetskom kolegicom u Sisak vraća sa izvrsnim srebrom oko vrata.

 

Drugi dan natjecanja svojim fantastičnim nastupom uveličala je sjajna juniorka Nikolina Golomboš.  U kategoriji +59kg Nikolina je bila nezaustavljiva i zauzela je svoje mjesto na najvišoj stepenici postolja te se kući vratila sa sjajnom zlatom medaljom. U nastavku natjecanja Tia Škrljac u kategoriji U21 -68kg osvaja izvrsnu srebrnu medalju i time doprinosi velikom uspjehu Tigrova.

 

Svoje nastupe su jos zabilježili junior Roko Dumbović i mlađa seniorka Lucija Bunjevac s polovičnim uspjehom od jedne pobjede i jednog poraza, te mlađi senior Luka Stefano Ciprić s osvojenim skromnim 7. mjestom.

 

Kao šećer na kraju, treći dan natjecanja nastupila je najmlađa predstavnica Tigrova, Lana Kiš. Hrabra Lana je u kategoriji djevojčica 2014./2013./2012. +43kg izvrsnom finalnom borbom porazila svoju suparnicu i oko svog vrata stavila zlatnu medalju.

Foto:

najčitanije