Karate kids uspješni u Daruvaru

st

261020211635286327.jpeg

Održan je tradicionalni 14. memorijal “Slavko Krivski”- Karate Darfest Croatia 2014. na kojem je nastupilo 417 natjecatelja iz 44 kluba s područja Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske. Nastupila su i četiri člana Športskog karate kluba SISAK, Hrvoje Rožić, Luka Smuđ, Luka Crnković i Matea Bašić pod vodstvom voditelja-trenera, Krešimira Kosa.
Prvi su nastupili najmlađi natjecatelji, a tu čast ovaj puta je imao i Luka Smuđ koji je nastupio u konkurenciji kataša mlađih učenika (8, 9 godina) i u svom prvom nastupu razveselio sebe i trenera Kosa osvajanjem 2. mjesta.
Nakon mlađeg Luke na tatami u sportskoj dvorani Grada Daruvara izašao je nešto stariji Luka Crnković koji je nastupio u konkurenciji učenika kataša (10, 11 godina). I za njega je ovo bio prvi nastup izvan Siska, koji je ovaj mladi perspektivni sportaš Športskog karate kluba Siska iskoristio na najbolji način osvajanjem 1. mjesta u vrlo jakoj konkurenciji kataša do 11 godina.
Prvi nastup je imala i Matea Bašić u konkurenciji učenica katašica (10, 11 godina). Iako je želja za uspjehom bila velika ova mlada sportašica nije rezultatski uspjela pratiti svoje klupske kolege, te je ovo natjecanje za nju bilo stjecanje neophodnog iskustva i upoznavanje konkurencije koja će ju čekati i na slijedećim natjecanjima.
Najkvalitetnije rezultate ipak je na kraju ostvario najstariji i najiskusniji predstavnik ŠKK Sisak na ovom natjecanju Hrvoje Rožić. Povratnik u vrh najboljih kataša u Hrvatskoj Hrvoje je na ovom natjecanju osvojio dva 3. mjesta. Prvo je Hrvoje nastupio u konkurenciji najboljih juniora kataša i ponovo se vratio u sam vrh među najbolje hrvatske juniore.
Isti rezultat Hrvoje je ostvario i u konkurenciji mlađih seniora, što je odličan pokazatelj forme ovog, uz Cvijanovića najtrofejnijeg karataša u povijesti Karate kluba Sisak, koja otvara i dobre mogućnosti za odličan rezultat na predstojećem prvenstvu Hrvatske u prosincu ove godine.

najčitanije