Karate: Golomboš i Klarić izborile svoje mjesto za nadolazeće EP u Pragu

Golombos

Ove godine u lipnju Prag će biti domaćin Europskog prvenstva za kadete, juniore i U21 u kumitama. Najperspektivniji karatisti ovog kontinenta okupit će se na jednom od najiščekivanijih događaja sezone, a svoje mjesto među tom elitom potražili su i borbaši KK Tigar Sisak.

Prva koja je već ranije osigurala kartu za Prag je sjajna juniorka Nikolina Golomboš, a ostali su svoje karte potražili na 3. Izbornom turnir za EP kadeta, juniora i U21 koje je održano u nedjelju, 15.lipnja, u Zagrebu.

 

Mlada kadetkinja, Kolina Klarić, nastupila je u kategoriji -54kg. Korina je prvi krug bila slobodna, a pobjeda u drugom krugu, rezultatom 2:0, Korini daje sigurnost i snagu za još jednu sjajnu pobjedu od 6:0 u polufinalnom meču. Korina u finalu svojoj protivnici dozvoljava da uzme tek jedan bod i pobjedom pri rezultatu 2:1 osvaja zlatnu medalju i bitne bodove koji joj osiguravaju put na EP u Prag.

 

 

Svoje mjesto su potražili i muški dio ekipe, Mislav Plesivčak u kategoriji kadeta (+70kg) i Roko Dumbović u kategoriji juniora (-68kg). Mislav nažalost nije imao sreće, jer je njegova kategorija ranije „zaključana” te on nije imao mogućnost plasmana na EP. To ga nije spriječilo da odradi izvrsne mečeve i osvoji broncu na ovom turniru. Roko također osvaja broncu što ovoga puta nije bilo dovoljna za odlazak na EP.

 

 

Izvor: Karate klub Tigar

najčitanije