Hrvatski gimnastički savez pomaže klubovima u Sisku i Petrinji

mradenovic

251020211635202166.jpeg

Hrvatski gimnastički savez održao je hitnu sjednicu Izvršnog odbora na kojoj je odlučeno kako će Savez istog trenutka pokrenuti humanitarnu akciju za pomoć svojim članicama teško pogođenim razornim potresima – Gimnastičkom klubu Petrinja i Športskom gimnastičkom klubu Sokol Sisak. Oba su kluba pretrpjela su materijalne štete.
“Drago mi je što se u tom trenutku nije održavao nikakav trening. Čini se da je šteta najveća na samom stropu dvorane, ali to ćemo tek vidjeti. Predsjednik HGS-a Marijo Možnik zvao me otprilike pola sata nakon potresa, najavio je i svoj dolazak u Sisak kako bi provjerio situaciju”, rekao je trener sisačkog kluba Krešimir Majdandžić.

“U tijeku je formalna administrativna procedura i skupljanje sve potrebne dokumentacije, nakon čega ćemo sve svoje članice u najkraćem mogućem roku izvijestiti na koji način konkretno možemo pomoći našim prijateljima u Petrinji i Sisku. Jedino potrebno u ovom trenutku je da cijela naša gimnastička obitelj, sada, više nego ikada, pruži ruku pomoći kako bi Petrinja i Sisak i stotine njihovih gimnastičara kojima su urušeni domovi, a dvorane gotovo sravnjene sa zemljom, ponovno stali na svoje noge. Kako i na koji način, izvijestit ćemo vas uskoro”, navodi Hrvatski gimnastički savez na svojoj Facebook stranici.

najčitanije