Europska bronca u rukama karatistice Korine Klarić

Korina

Sisačka karatistica Korina Klarić osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje se održalo na Cipru. U prvom kolu Korina je ostvarila pobjedu (1:0), zatim poraz (1:0), a uspješna je bila u obje borbe repasaža (0:0 i 1:0) te je  dobila priliku za osvajanje druge europske medalje. U borbi za broncu svladala je Engleskinju Shanae Anthony s 2:0 i osvojila broncu u konkurenciji kadetkinja -54, drugu europsku medalju, nakon prošlogodišnjeg srebra.

 

Klarić nije bila jedina sisačka predstavnica karate reprezenacije na Cipru. Mlađa seniorka Nikolina Golomboš, koja je prošle godine u juniorskoj kategoriji osvojila europsko srebro je, neočekivano u prvom kolu poražena rezultatom 7:0 čime je završila nastup na Europskom prvenstvu. Ovo je bilo prvo Europsko prvenstvo na kojemu se natjecala u starijoj kategoriji.

 

Mlađi senior Roko Dumbović ostvario je po jednu pobjedu i jedan poraz što mu nije bilo dovoljno za borbu za odličja. S našim karatistima na prvenstvu je bio i njihov trener Igor Lovreković.

 

Jubilarno 50. izdanje Europskog prvenstva za kadete i juniore te 15. izdanje Prvenstva Starog kontinenta za mlađe seniore održalo se od 3. do 5. veljače, a na njemu je sudjelovalo 1100 natjecatelja iz 48 zemalja.

 

izvor: Hrvatski karate savez

najčitanije