Borna Matić na međunarodnom turniru u Mariboru osvojio zlato i srebro

mradenovic

Sisački gimnastičar Borna Matić ovoga je vikenda u dresu hrvatske reprezentacije nastupio na 51.Šalamunovom memorijalu. Od samih kvalifikacija, Borna je bio dominantan na karikama, svojoj najjačoj spravi. Očekivano je osvojio zlato u finalu po spravama s ocjenom 13.200, gotovo dva boda više od drugoplasiranog gimnastičara iz Slovačke. Dan kasnije, izborio je i nastup u finalu na preskoku gdje mu je ocjena  11.650 osigurala srebrnu medalju. Velik je ovo pomak u odnosu na Bornin nastup na memorijalu prošle godine jer su mu ocjene i izvedba sada na višoj razini.

Šalamunov memorijal jedan je od najjačih i najstarijih međunarodnih turnira sportske gimnastike u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije. Natjecanje je okupilo gimnastičare iz Engleske, Egipta, Hrvatske, Hong Konga, Izraela, Kosova, Mađarske, Njemačke, Slovačke i Slovenije.

44380829_928098834052908_8053319449597444096_n

U „Sokolu“ sada slijede pripreme za međunarodni turnir koji će se održati 7.-9.prosinca u Novom Sadu. Uz svoje najjače sprave, karike i preskok, Borna priprema i vježbu na parteru. Povećanjem broja sprava stječe se iskustvo na velikim natjecanjima, koje će mu dobro doći jer se bliži European Youth Olympic Festival, koji će se održati u Azerbejdžanu idućeg srpnja.

Na idućem turniru u Novom Sadu, Borni će se pridružiti i Augustin Plavec, također junior koji će se natjecati na karikama i preskoku.  U mlađim kategorijama, uspješni su prošli tjedan bili Mihael Jajčinović i Luka Surko koji su osigurali plasman na završnici kupa Hrvatske koji će se održati u studenom u Slavonskom Brodu.

najčitanije