28. RIJEKA KUP

Berba medalja za karatiste „Tigra“ na 28. Rijeka kupu

KARATE TIGAR

Tigirići su u skoro punom sastavu B i C ekipe pod vodstvom trenerice Ive Dužić i trenera Igora Lovrekovića branili boje svog kluba u konkurenciji od 250 natjecatelja.

U subotu, 20.studenog održan je 28. Rijeka kup u organizaciji riječkog karate kluba Ri Croatia. Tigirići su u skoro punom sastavu B i C ekipe pod vodstvom trenerice Ive Dužić i trenera Igora Lovrekovića branili boje svog kluba u konkurenciji od 250 natjecatelja.

Među prvima su nastupali Tena Makar i Matej Jularić, kao najmlađi članovi B ekipe natjecali su se u kategorijama; Tena djevojčice 2014. godište te Matej dječaci 2014. godište. Tena nije imala ravne protivnice te je u samom finalnom meču zablistala sa zlatnom medaljom. Matej je sigurnom pobjedom u polufinalnom meču osigurao borbu za zato, koje mu je za dlaku izmaklo te je osvojio fantastično srebro. Tena se natjecala i u starijoj kategoriji djevojčice 2013. godište sa kolegicom iz kluba Sarom Kanjir gdje su obje pomele konkurenciju. Kanjir i Makar ovog su se puta našle u finalu, Makar je ovoga puta uzela zlato, a Kanjir srebro. Marko Berend natjecao se u kategoriji dječaka 2013. godište gdje je zablistao srebrnim sjajem. Niko Čopić natjecao se u kategoriji dječaka 2021. godište u kojem nije imao ravna protivnika te je sigurnim pobjedama osvojio zlatno odličje. Na tron je, opet po treći put za redom, stao Fran Crnolatac koji je zlatno odličje također osigurao sjajnim izvedbama. Nia Čulina natjecala se u kategoriji djevojčica 2011. godište. Čulina se probila do samog finala te osvojila fantastično srebro. Karla Golomboš i Lana Flekač natjecale su se u kategoriji djevojčice 2010. godište. Karla ovog puta nije uspjela ostvariti borbu za zlato, ali nije dopustila da joj odličje izmakne te je osvojila broncu. Flekač se probila u samo finale, ipak u finalu gubi od domaće protivnice te osvaja veliko drugo mjesto. Frano Sučević i Mihael Štajcer natjecali su se u kategoriji dječaka 7/8 godina kumite (borbe), Frano je u kategoriji -35 kilograma osvojio izvrsno drugo mjesto, dok je istim srebrnim sjajem zablistao i Štajcer u kategoriji +35 kilograma. Sučević se kasnije borio i u starijoj kategoriji dječaka 9/10 godina do 35 kilograma gdje je među težinski jednakima, ali prema iskustvu iskusnijima uspio dokazati da mu je mjesto na postolju osvojivši brončanu medalju. Lucija Ferčić natjecala se u kategoriji djevojčice 7/8 godina do 33 kilograma i djevojčice 9/10 godina do 34 kilograma gdje je svaku borbu rješavala na 0:30 sekundi  vodstvom od 8:0.  Dvije kategorije Lucija je riješila s lakoćom te  uzela dva odličja zlatnog sjaja. Sara Stojaković natjecala se u kategoriji djevojčice 9/10 godina  do 28 kilograma gdje se sigurnim pobjedama popela na sam vrh trona i zablistala zlatnim sjajem. Zlatnim sjajem blista i medalja Roze Jelčić u kategoriji djevojčice 9/10 godina do 37 kilograma. U starijoj kategoriji među iskusnijim djevojkama Roza ništa nije prepustila slučaju te je izborila svoje mjesto među najboljima osvojivši srebro. Lucija, Sara i Roza osim što su aktualne prvakinje Hrvatske imaju još jednu zajedničku stvar, a to je izvrsna nožna tehnika kojom su s lakoćom pomele konkurenciju i pokazale određenu visinu kvalitete svog rada. Na tome je prvenstveno zaslužan njihov trener, Mario Budimir.

Nezapamćeni ovoga puta nisu ostali niti David Dužić i Andrei Dolić. Dužić se natjecao u kategoriji dječaci 9/10 godina do 29 kilograma gdje osvaja broncu. Dolić je zablistao također brončanim sjajem u kategoriji dječaka  do 32 kilograma. Dolić i Dužić zajedno su se okušali u starijoj kategoriji dječaka 10/11 godina gdje su obojica osvojili bronce. Majda Lovranić natjecala se u kategoriji djevojčica 9/10 godina do 34 kilograma te je osvojila brončanu medalju.

Broncu je osvojila i Sara Laurora Sučević, koja je u svojoj kategoriji djevojčice 11/12 godina do 52 kilogram, ali i primila „batine“. „Sučević je oduševila svoje trenere nakon tih „batina“ jer je u starijoj kategoriji osim što je uzela broncu pokazala nešto puno više- odgovorila je na „batine“, stisnula zube, osigurala 2 boda te potvrdila svoje mjesto među najboljima na postolju“, kažu u klubu.

Karatistima Tigra preostaje turnir u Varaždinu početkom prosinca, dok kraj prosinca sprema izazov u Veneciji na Youth League za trenera Igora Lovrekovića i A ekipu.

najčitanije