Berba medalja za karatiste Tigra na 16. CRO kupu

Karate

Karatisti kluba Tigar u subotu su u Maloj Subotici sudjelovali na 16. CRO kupu, okupilo se 585 karatista iz 53 kluba iz Lijepe naše te susjednih nam država Slovenije i BiH.

 

Ekipa kataša, pod vodstvom mladog trenera Andreasa Glavaša, istaknula se među konkurencijom. Malena Lea Jamić sa samo 6 godina zabilježila je svoj prvi nastup u kategoriji djevojčica 6g i uvjerljivom pobjedom zauzela najvišu stepenicu na tronu te se u Sisak vratila sa zlatnom medaljom oko vrata. Julia Nekić u kategoriji djevojčica 7g (9-7 kyu) gubi u finalnoj borbi te ipak osvaja srebrnu medalju. Izvrsna Tena Makar nastupila je u kategoriji djevojčica 8g i osvojila sjajnu zlatnu medalju te u kategoriji djevojčica 9g gdje odnosi broncu kao i njena izvrsna klupska kolegica Sara Kanjir. Marko Berend u kategoriji dječaka 9g (9-7 kyu) zaustavljen je u polufinalnom meču i time osvojio brončanu medalju. Hrabri Niko Ćopić se izvrsno borio u finalu, ali je protivnik ipak bio bolji te je Niko osvojio srebrnu medalju. Fran Crnolatec se natjecao u kategoriji dječaka 11g i osvojio brončanu medalju. Nia Čulina se izborila za finale u kategoriji djevojčica 11g u kojem osvaja izvrsno srebro. Sjajna Lana Flekač osvojila je broncu u kategoriji djevojčica 12g. Svoje nastupe su zabilježili i Anđela Nekić, Lana Basarić i David Makar.

 

Borbaši su na ovo natjecanje otišli pod vodstvom trenera Maria Budimira i ostvarili stopostotni uspjeh.

 

Borni Crnkoviću je ukazano povjerenje po prvi put, a on uzvraća sjajnim nastupom u kategoriji dječaka 7-8g (-24kg). U polufinalnoj borbi se izvrsno borio protiv starijeg protivnika što ga dovodi do finala gdje uzima zlato sjajnom pobjedom 8:0. Dječaci Oliver Groš i Eugen Balija su se natjecali u kategoriji dječaka 7-8g (-28kg). Eugenu je ovo bilo prvo natjecanje na kojem je ujedno i osvojio brončanu medalju, a izvrsni Oliver je izgubio finalnu borbu i osvojio  srebrnu medalju.

 

Andrei Dolić se po prvi puta natjecao u težinski većoj kategoriji, dječaci 9-10g (-35kg), i osvojio sjajnu brončanu medalju. U istoj kategoriji se natjecao i njegov klupski kolega Frano Sučević i nakon dvije tijesne borbe je odnio izvrsnu zlatnu medalju. Dominaciju nožnim tehnikama pokazao je odlični David Dužić u kategoriji dječaka 9-10g (-31kg) i zasluženo odnio zlatnu medalju. Hrabri Mihael Štajcer je u kategoriji dječaka 9-10 (-43kg) izubio zlato u finalnoj borbi rezultatom 3:7 od starijeg protivnika i kući se vratio sa srebrnom medaljom. U finalnoj borbi u kategoriji djevojčica 9-10g (+43kg) protivnicu je porazila sjajna Lana Kiš i odnijela zlatnu medalju. Malo manje sportske sreće je imala Lucija Ferčić u kategoriji djevojčica 9-10g (-35kg), ali je ipak izborila brončanu medalju. Svoju dominaciju u kategoriji djevojčica 11-12g (-39kg) i dalje nastavlja uvijek sjajna Roza Jelčić i odnosi zlatnu medalju. Nakon sjajnog starta u kategoriji dječaka 11-12g (+54kg), Dominik Marić je zaustavljen u polufinalu i time osvaja brončanu medalju. Tea Buinac u kategoriji djevojčica 11-12g (-54kg) pri rezultatu 0:0, sudačkom odlukom odnosi zasluženu sjajnu zlatnu medalju. Svoj zlatni niz nastavlja i Ana Marie Barukčić u kategoriji djevojčica 11-12g (+54kg), ostavljajući konkurenciju iza sebe i donoseći zlato u Sisak. Izvrsnim startom u kategoriji djevojčica 13-14g (-49kg) i dvjema velikim pobjedama, Sari Laurori Sučević u finalu je ipak nedostajalo malo snage za pobjedu te time osvaja srebrnu medalju.

 

Velike pobjede nad konkurencijom ostvario je kadet Mislav Plesivčak (+70kg) osvojivši zlato i time dao naslutiti da je spreman za nadolazeće PH, a nas  ostavlja u iščekivanju daljnjih izvrsnih rezultata. Sigurnim pobjedama sjajna Nikolina Golomboš u kategoriji juniorki (+54kg) pobjeđuje već poznatu konkurenciju za EP iz Rijeke te u Sisak donosi još jedno zlato.

 

Za to vrijeme, brončani senior sa PH Roko Dumbović uz trenera Igora Lovrekovića u Srbiji na 51. ZLATNOM POJASU ČAČKA u Čačku, vrlo dobrim nastupom u kategoriji seniora (-60kg) predstavio je KK Tigar Sisak. Tijesnom sudačkom odlukom 2:3 ipak je izgubio borbu od puno iskusnijeg protivnika iz Turske, ali je svojim nastupom pokazao da njegovo mjesto na tronu PH nije bilo slučajno.

najčitanije