30. regata Sv. Kvirina u subotu u Zadru

nn

251020211635198742.jpeg

Hrvatski jedriličarski klub Siscia, inače jedan od naših najuspješnijih kontinentalnih klubova, obilježava ove godine 30 godina Regate sv. Kvirina.

Svoje korijene vuku iz Domovinskog rata i postrojbe prve riječne flotile, sam Klub Siscia osnovan je u Sisku 17. lipnja 1992. godine, a „cilj kluba je odgajati nove generacije jedriličara u rekreativnom i natjecateljskom smislu te razvijati svijest šire javnosti da je cijela Hrvatska pomorska zemlja“, rekao je predsjednik kluba Janko Brnardić.

Ovogodišnja, 30. po redu regata Sv. Kvirina, održat će se u subotu, 12. lipnja u Zadru u organizaciji Hrvatskog jedriličarskog saveza i Hrvatskog jedriličarskog kluba Siscia.

„Jedrit će se 24 milje između otoka Zadarskog arhipelaga, a naš klub po prvi put ima čak 5 priajvljenih brodova, dakle 25 jedriličara iz našeg kluba će sudjelovati u regati. Imamo i jedan kultni klupski brod, krstaš od 9 i pol metara, i vjerujemo da bi mogao pobjediti u svojoj klasi“, najavio je Brnardić, dodavši da se očekuje dolazak 20ak brodova.

Regata sv. Kvirina starta u subotu oko 11, a završava oko 20 sati.

najčitanije