Najavljena 28.regata sv.Kvirina

mradenovic

Više od četvrt stoljeća sisački jedriličari oko Dana grada, organiziraju regatu sv.Kvirina. Tako će se i ove godine povodom Dana grada, 8.lipnja u zadarskom akvatoriju održati još jedna, 28. regata sv. Kvirina za klasu krstaš
„U Zadru imamo privezane brodove i dobar odnos sa JD „Uskok“ i zajedno s njima organiziramo jedan dio ove regate, jer mi s kontinenta moramo imati vezu s morem da bismo mogli organizirati regate“, rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Siscia Janko Brnardić. Na regatu je zasad prijavljeno otprilike 20 jedrilica. Regata je navigacijska, a duljina je 20 nautičkih milja.
„Start će biti u 10 sati ispred marine „Uskok“, tako da prolaznici mogu gledati start što nije uobičajeno jer je start mnogih regata na otvorenom moru“, dodaje Brnardić te napominje kako završetak regate ovisi o vremenskim uvjetima. Pokrovitelj regate je i Grad Sisak, a zamjenik gradonačelnice i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Siska Marko Krička najavio je i buduću suradnju i promociju jedrenja u Sisku.
20190529_095940    20190529_095623
„Zajednica sportskih udruga Grada Siska i Jedriličarski klub Siscia pokušat će klasu optimist vratiti u Sisak. Grad je prepoznao rad kluba, a nadam se da ćemo za godinu dana imati jednu mini-regatu na sisačkom području“, kaže Krička. Jezero na Ciglarskoj grabi kažu jedriličari, moglo bi se koristiti za demonstracije jedrenja i savladavanje osnova jer vjetra ima dovoljno, a potrebno je da se podigne razina jezera.
Sisački klub jedini je od kontinentalnih klubova koji imaju svoj brod, sudjeluju na brojnim regatama na srednjem Jadranu, a u jedriličarskom klubu Siscia aktivno je 55 članova.

najčitanije