17 medalja za Športski karate klub Sisak

mradenovic

261020211635233320.jpeg

Prošli vikend hrvatski karatisti ponovo su se okupili u Sisku na 28. međunarodnom karate turniru Sisak Cupa, koji je održan 1. lipnja,   tradicionalno povodom Dana Grada Siska, a ove godine i kao dio sportskog programa kojim se obilježava titula koju nosi Grad Sisak kao Europski grad sporta za 2019. godinu.

Ovaj karate turnir, koji je i ove godine bio međunarodnog nivoa jer su nastupili  natjecatelji iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Slovačke, zauzima posebno mjesto u hrvatskom karate sportu obzirom da je Sisak Cup prvo karate natjecanje koje je organizirano pod okriljem Hrvatskog karate saveza 1992. godine i prvo sportsko natjecanje u Sisku organizirano u to vrijeme. Organizator od prvog do ovogodišnjeg Sisak Cupa je Športski karate klub “Sisak“, a ove godine je na natjecanju nastupilo 304 natjecatelja iz 37 kluba iz četiri države.

Dakako ovo natjecanje posebno je značajno za najmlađe natjecatelje domaćina Športski karate klub „Sisak“ jer su se mnogi od njih po prvi puta natjecali u karate sportu i pokazali svoje znanje pred svojom publikom i pod vodstvom svojih trenera Marijana Kosa, Igora Cvijanovića, Hrvoja Rožića, Krešimira Kosa i Luke Rožića osvojili i ove godine ukupno 17 medalja. Za Športski karate klub Sisak su na 28. Sisak Cup-u medalje osvajali u natjecanju kataša:

Carlos Šik 3. mjesto u konkurenciji cicibana, Tyler Lamont 3. mjesto – mlađi učenici, Leona Knežević 2. mjesto – mlađe učenice i 1. mjesto u konkurenciji učenica, Matko Šestak 3. mjesto – učenici, Luka Crnković 3. mjesto – kadeti i 2. mjesto – juniori, Kristina Petrić 3. mjesto – juniorke i 2. mjesto seniorke, Hrvoje Rožić 1. mjesto – seniori, Luka Rožić 3. mjesto – seniori.

U kumite natjecanju za Športski karate klub „Sisak“ medalje su osvojili:

Leona Knežević 3. mjesto – ml.učenice + 36, Adem Kekić 3. mjesto učenici  – 30, Tarik Majdančić 2. mjesto učenici +46, Ivan Vujnović 1. mjesto seniori open, Luka Rožić 3. mjesto seniori open, Matea Bašić 3.mjesto seniorke open.

Ovim domaćim turnirom za većinu članova Športskog karate kluba “Sisak“ i ove godine završava prvi dio natjecateljske sportske sezone, a  najtrofejniji  bi mogli nastupiti i na  World Karate Federation Karate  Cupu, koji se i ove godine održava u Umagu od 1. srpnja do 7. srpnja 2019. godine, na kojem počinje i ciklus priprema potencijalnih reprezentativaca koji će predstavljati Hrvatsku na predstojećim natjecanjima.

najčitanije