Žene iz Društva Doro aktivne i na raspolaganju svojim korisnicima

imp

Sukladno uputama nadležnih tijela, prošli tjedan žene zaposlene u projektima „Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom – FAZA II“ , te „Ispunjena Želja“ opskrbile su korisnike lijekovima i hranom, a Društvo Doro je ženama osiguralo mjere zaštite – maske i rukavice. .
S obzirom na preporuke kriznog stožera “ostanite doma” – učinile su tako! Ne ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost korisnika, ali isto tako ne mogu svoje korisnike u ovim teškim vremenima ostaviti bez pomoći – djeluju putem telefona, razgovaraju s korisnicima, prate njihovo zdravstveno stanje, redovito dostavljaju neophodne namirnice i lijekove do kućnog praga te donose drva za grijanje. Po potrebi, uz maksimalnu zaštitu provode osobnu higijenu korisnika te njihovog doma. Zajedno s projektnim timom procjenjuju što je stvarno HITNO da sebe niti korisnike ne izlažu opasnosti i riziku zaraze virusom COVID-19.

društvo doro 9 društvo doro 8 društvo doro 7 društvo doro 5 društvo doro 4 društvo doro 3društvo doro 2 društvo doro 1
Svi korisnici, njih 69, su dobili pisane upute kako da zaštite sebe i smanje mogućnost zaraze virusom COVID-19. Društvo Doro je kroz Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali za grad Sisak i okolicu osiguralo 2.975.245,00 kuna i zapošljavanje 15 osoba.

najčitanije