„ZAR – zajedno, aktivno,radno“ – novi projekt Udruge slijepih SMŽ - Sisak

imp

251020211635197982.jpeg

„ZAR – zajedno, aktivno, radno“ – naziv je novog projekta kojeg provodi Udruga lijepih Sisačko-moslavačke županije – Sisak.
Za ovaj su projekt odobrena financijska sredstva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kroz financijsku potporu Fonda 5.5. Zaklade SOLIDARNA, odobrene u sklopu Pozivnog natječaja za stručnu i financijsku podršku stanovnicima Sisačko-moslavačke županije s ciljem oporavka i razvoja lokalne zajednice, te uz donaciju Lions Kluba Grič.

U sklopu projekta se razvija i unaprjeđuje mali vrt čiji je cilj organizacija smislenih dnevnih aktivnosti za osobe s invaliditetom, unaprjeđenje i povećanje dostupnosti socijalnih usluga na područjima od posebne državne skrbi, prevencija preuranjene institucionalizacije, povećanje socijalne uključenost, doprinos podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom te razvoj socijalnog poduzetništva i hortiterapije za društveno i ekonomsko aktiviranje i uključivanje slijepih i slabovidnih osoba.

projekt zar 3 projekt zar 2

“Do danas smo uspostavili 6 povišenih vrtnih gredica, nabavili potrebne alate za održavanje istih, stekli znanja i vještine potrebne za održavanje i brigu o povrtnicama koje smo zasadili, postavljen je i plastenik 5mx20m spreman za daljnju sadnju, a ovih dana dolaze još dva plastenika koji su zamišljeni kao temelj socijalnog poduzetništva.”, poručuju iz Udruge.

najčitanije