Žamarija: "Gradonačelnica želi pokazati svoju moć"

ibb

271020211635293124.jpeg

“Maknimo politiku iz sisačkih dječjih vrtića” – poruka je sisačkog HSLS-a potaknuta neuspjelim izborom ravnateljice Dječjeg vrtića Sisak Novi koji je završio poništavanjem izbora Mire Krnjajić.
“Gradonačelnica je odbila potvrditi ravnateljicu jednoglasno izabranu od Upravnog vijeća u kojem su roditelji i predstavnici zaposlenika. Ona to pojašnjava nepoštivanjem procedure i mi bismo takvo pojašnjenje prihvatili kada bi se procedura poštivala i kod izbora ravnatelja drugih gradskih ustanova. Na osnovu iskustava dosadašnjim imenovanja zaključujemo da uvijek dolazi do neke tajne političke trgovine i to je za nas neprihvatljivo”, kaže predsjednik sisačkog HSLS-a Miljenko Žamarija.
Potez gradonačelnice tumači kao potrebu za demonstracijom moći, koju HSLS-ovci žele spriječiti ubuduće, Inicijativom za promjenom Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, kojom bi se strogo definirao broj članova upravnih vijeća i kojom bi se omjer članova promijenio u korist zaposlenika i predstavnika roditelja.