Za jesenski rok upisa u srednje škole u županiji slobodno je 369 mjesta, od toga u Sisku njih 114

imp

Strukovna škola Sisak

Nakon ljetnog upisnog roka, u srednjim školama u županiji je ostalo 369 slobodnih mjesta. U sisačkim srednjim školama ostalo je 114 slobodnih mjesta.

 

Najviše slobodnih mjesta – 46, ostalo je u Strukovnoj školi Sisak u programima: keramičar oblatgač (7), modni tehničar (8), monter suhe gradnje (4), pomoćni cvjećar (2), pomoćni soboslikar i ličilac (2), pomoćni stolar (2), soboslikar ličilac (3), stolar (5), tehničar cestovnog prometa (1), vozač motornog vozila (4) i zidar (8).

 

U Gimnaziji Sisak ostala su 4 slobodna mjesta za program jezične gimnazije.

 

U Industrijsko-obrtničkoj slobodno je 25 mjesta i to za smjerove autolimar (2), bravar (6), CNC operate (7) i elektromehaničar (10).

 

U Srednjoj školi Viktorovac ostalo je slobodno 31 mjesto i to za zanimanje konobar (17), kuhar (3) i prodavač (11). Tehnička škola Sisak ima ima slobodno još 8 mjesta i to za kemijskog tehničasra (8).

 

Slobodnih mjesta osim u Sisku, ostalo je i u Srednjoj školi Petrinja i to za smjer mesar (14), prehrambeni tehničar (15), pomoćni voćar-vinogradar-vinar (5), veterinarski terhničar (1) te za smjer opća gimnazija (1). U glinskoj srednjoj školi slobodnih mjesta je ostalo na smjerovima elektroinstalater (8), opća gimnazija (13) i prodavač (20).
U srednjoj školi Topusko ostalo je 29 slobodnih mjesta i to za turističko-hotelijerskog komercijalistu (11), instalatera kućnih instalacija (6), slastičara (4), kuhara (3), konobara (4) i automehaničara (3).

 

Srednja škola Novska za jesenski rok ima slobodnih 19 mjesta: prodavač (12), stolar (3), vodoinstalater (2) i opća gimnazija (2).

 

Srednja škola Ivana Trskog iz Hrvatske Kostajnice ima 46 slobodnih mjesta. U jesenskom roku upisati se mogu za šumarskog tehničara (13), stolara (18), ekonomista (3) i u programu opće gimnazije ima 12 slobodnih mjesta.

 

Ekonomska škola Sisak, Srednja škola Tina Ujevića Kutina i kutinska Tehnička škola su svoje upisne kvote popunile u prvom krugu.

 

U Glazbenim školama Frana Lhotke u Sisku i Glazbenoj školi Novska preostalo je 70 slobodnih mjesta.

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, prijave u elektronički sustav upisa u srednje škole započet će 21. kolovoza. Istoga dana učenici će moći prijavljivati srednjoškolske programe koje žele upisati. Prijave završavaju 25. kolovoza, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 26. kolovoza. Do 29. kolovoza učenici će u škole dostavljati upisnice i ostalu dokumentaciju potrebnu za upis.

 

Više o upisima kao i slobodna mjesta možete vidjeti ovdje.

najčitanije