Za jesenski rok upisa u srednje škole u županiji slobodno je 290 mjesta, od toga u Sisku njih 80

imp

Nakon ljetnog upisnog roka, u srednjim školama u županiji je ostalo 290 slobodnih mjesta.

 

U sisačkim srednjim školama ostalo je 80 slobodnih mjesta. Najviše slobodnih mjesta – 34, ostalo je u Gimnaziji Sisak u sva tri programa – jezična gimnazija (13), opća gimnazija (12) i prirodoslovno – matematička gimnazija (9).

 

U Strukovnoj školi ima još 11 slobodnih mjesta i to za smjerove pomoćnog cvjećara (3), pomoćnog stolara (2), pomoćnog krojača (1), pomoćnog pekara (2), krojača (2) i stolara (1).

 

U Industrijsko-obrtničkoj slobodna su 3 mjesta i to za smjerove autolimar (1) i bravar (2).

 

U Srednjoj školi Viktorovac ostalo je slobodno 21 mjesto i to za zanimanje konobar (11) i prodavač (10). Tehnička škola Sisak ima ima slobodno još 11 mjesta i to za ekološkog tehničara (7) i tehničara za elektroniku (4).

 

Slobodnih mjesta osim u Sisku, ostalo je i u Srednjoj školi Petrinja i to za smjer cvjećar (5), mesar (10), prehrambeni tehničar (17), pomoćni voćar-vinogradar-vinar (4) te za smjer opća gimnazija (4). U glinskoj srednjoj školi slobodnih mjesta je ostalo na smjerovima elektrotehničar (1) i ekonomist (14).
U srednjoj školi Topusko ostalo je 27 slobodnih mjesta i to za turističko-hotelijerskog komercijalistu (5), instalatera kućnih instalacija (5), slastičara (4), kuhara (4), konobara (4) i automehaničara (5).

 

Srednja škola Novska za jesenski rok ima slobodnih 17 mjesta: prodavač (1), stolar (6), vodoinstalater (1) i bravar (9).

Srednja škola Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice ima 53 slobodna mjesta. U jesenskom roku upisati se mogu za šumarskog tehničara (12), stolara (15), ekonomista (13) i u programu opće gimnazije ima 13 slobodnih mjesta.

 

Ekonomska škola Sisak, Srednja škola Tina Ujevića Kutina i kutinska Tehnička škola su svoje upisne kvote popunile u prvom krugu.

 

U Glazbenim školama Frana Lhotke u Sisku i Glazbenoj školi Novska preostalo je 58 slobodnih mjesta.

Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, prijave u elektronički sustav upisa u srednje škole započet će 20. kolovoza. Istoga dana učenici će moći prijavljivati srednjoškolske programe koje žele upisati. Prijave završavaju 25. kolovoza, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 27. kolovoza. Do 30. kolovoza učenici će u škole dostavljati upisnice i ostalu dokumentaciju potrebnu za upis.

 

Više o upisima možete doznati ovdje

Slobodna mjesta možete vidjeti ovdje

 

 

Naslovna fotografija – upisi.hr

najčitanije