Volonterski tim sisačkog Crvenog križa dobitnik priznanja „Volonterski tim godine“

imp

Volonterski tim Gradskog društva Crvenog križa Sisak dobitnik je priznanja „Volonterski tim godine“ koje dodjeljuje Hrvatski Crveni križ.

 

Priznanje je dodijeljeno Volonterskom timu Gradskog društva Crvenog križa Sisak za odgovor na kriznu situaciju nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko – moslavačke županije.
Tim je bio aktivan od početka krize i djelovao je u raznim aktivnostima vezanima za ublažavanje posljedica potresa kroz terenski rad, obuhvaćajući široko područje.

 

Volonterski tim GDCK Sisak u 2021. godini ukupno je ostvario 11.785 sati, što vrlo jasno pokazuje koliko su vremena volonteri nesebično izdvojili da bi pomogli i bili pri ruci svojim sugrađanima koji su se zatekli u nevolji.

 

„Tim je svakodnevno sudjelovao u prikupljanju i distribuciji humanitarne pomoći na terenu i u centrima za podjelu, brinuli su o osobama smještenim u privremenim prihvatnim centrima, pružali su psihosocijalnu podršku stradalom stanovništvu, u Centralnom skladištu prikupljali su i organizirali prihvat humanitarne pomoći te i obilaze korisnike u kolektivnim smještajima evidentirajući njihove potrebe i pružajući im psihosocijalnu podršku. Volonterski tim Gradskog društva Crvenog križa Sisak za odgovor na kriznu situaciju čine različiti ljudi od kojih su neki dugotrajni, a neki među njima novi volonteri Crvenog križa, no ono što im je zajedničko, osim želje i neumorne volje za pomaganjem je i to da su neki među njima i sami žrtve posljedica potresa jer su njima ili njihovim bližnjima stradali domovi, a svi oni žive na području koje je u blizini epicentra.
Međutim, to ih nije pokolebalo u želji i spremnosti da nešto poduzmu kako bi i drugima u istoj ili sličnoj situaciji priskočili u pomoć te ih ta snaga i solidarnost s drugima, koju su iskazali u najtežim trenucima, izdvaja kao primjer i putokaz koliko je volontiranje duboko humani i nesebičan čin koji nadilazi i najveće prepreke.“, stoji u obrazloženju Odluke Hrvatskog Crvenog križa.

 

Foto – Hrvatski Crveni križ

najčitanije