Voda iz Odranskog polja i dalje prijeti

sisakportal-hr

271020211635295001.jpeg

Zaobalne vode iz Odranskog polja i dalje stvaraju probleme u sisačkim prigradskim naseljima, a ukupno je ugroženo stotinjak kuća – doznajemo u gradskom Stožeru za zaštitu i spašavanje . Voda je u Drenačkom putu u proteklih 12 sati narasla za 10 centimetara te su pripadnici Hrvatske vojske sinoć na tom području pomagali mještanima u podizanju zečjih nasipa.

Poplave u Sisku - 01

Kuće su i dalje ugrožene u Selima i Jazvenskom putu, a tijekom protekla 24 sata novi problemi su se pojavili u Stupnu, Gredi i Odri te u Žabnu gdje je trenutno angažirano 50 vojnika koji pojačavaju nasip sa sjeverne strane.
Inače, na terenu je više od 100 dobrovoljnih vatrogasaca i 85 vojnika koji su u ovom trenutku, uz Žabno, i dalje angažirani u Starom Pračnu gdje obilaze nasip i pomažu mještanima u punjenju vreća pijeskom.
Jučer je dovezena jedna cisterna s pitkom vodom iz robnih rezervi koju vatrogasci razvoze po mjestima gdje nedostaje pitke vode, a uskoro će stići još jedna.
Na tom je području u pogonu trenutno 70-ak pumpi za vodu, oko 700 tisuća vreća i 10 tisuća kubika pijeska.

Poplave u Sisku - 02

U pomoći stanovništvu angažiran je i sisački Crveni križ, koji je do sada podijelio oko 200 paketa hrane, na terenu je i sva raspoloživa mehanizacija Komunalca i Sisačkog vodovoda, a braniteljima od poplava na raspolaganju su i čamci Gorske službe spašavanja te mjesnih ribičkih klubova.