Utakmica vaterpolista Hrvatske i Srbije na sisačkom bazenu

mradenovic

Na konferenciji za medije predstavnici Grada Siska, Hrvatskog vaterpolskog saveza te Športsko rekreacijskog centra Sisak, najavili su jedan od značajnih sportskih sisačkih događaja u ovoj godini. Idući tjedan na sisačkom bazenu odigrat će se vaterpolo utakmica vječitih rivala, Hrvatske i Srbije. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zahvalila je Hrvatskom vaterpolskom savezu na ukazanom povjerenju za organizaciju utakmice te dodala kako ovaj susret opravdava sisačku titulu Europskog grada sporta za 2019.godinu.
„Očekujem da će Barakude na ovoj utakmici imati više sreće nego prilikom prošlog susreta s reprezentacijom Srbije. Nadam se da će Siščani iskazati dobrodošlicu i jednoj i drugoj reprezentaciji. Posebno mi je zadovoljstvo što su i ŠRC i Zajednica sportskih udruga dokazali da su na razini zadatka, kao što smo bili kada smo s KHL Medveščak pripremali utakmice EBEL lige. Vjerujem da smo nakon nekoliko mjeseci brojnih logističkih i operativnih sastanaka ispunili sve zahtjeve koje smo trebali, a sve kako bi ljudi koji će doći gledati utakmicu ili ju pratiti putem prijenosa,mogli uživati i navijati za naše Barakude“, kaže gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Podsjetimo, na sisačkom bazenu reprezentacija je već igrala protiv Španjolaca u prosincu 2017.godine. Ova utakmica derbi je Europa kupa/Svjetske lige te borba za 1.mjesto u skupini D u kojoj je Srbija trenutačno prva, s dva boda više od Hrvatske. Reprezentacija Srbije, aktualni je olimpijski prvak, a Hrvatska aktualni svjetski prvak.
„Utakmica je za prestiž jer smo se već plasirali na završnicu Europa kupa, igramo doma i to nam daje jednu dodatnu težinu i motiv da pobijedimo ovu utakmicu. Ovo su najljepše utakmice za igrati jer imate s jedne strane aktualne olimpijske prvake i s druge strane aktualne svjetske prvake“, kaže reprezentativac Ivan Buljubašić.
vaterpolo 2
Na današnjoj konferenciji, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin, čestitao je na tituli Europskog grada sporta za 2019.godinu, ali i Vaterpolo klubu Siscia koji ove godine slavi 25 godina vaterpola u Sisku.
Utakmica Hrvatska: Srbija se odigrat će se u utorak, 12.ožujka s početkom u 17:30 na bazenu ŠRC-a. Ulaznice se mogu kupiti na Gradskom bazenu u Caffe baru „Aqua“ te u sustavu Ticketshopa.
Cijena ulaznica: Tribine A 50,00 kn, Stolice 50,00 kn, Galerija B (stajaće pozicije) 30,00 kn, Tribina C i B 40,00 kn.

najčitanije