Uštede gradskog groblja

nv

261020211635289891.jpeg

Gradsko groblje Viktorovac u prvih je pet mjeseci ove godine uštedjelo 14.5% u odnosu na prosječnu bruto plaću u 2013. godini. U proteklih godinu dana, otkako je Slobodan Ljubičić preuzeo dužnosti direktora tvrtke, napravljene su organizacijske promjene. Provedbom nove sistematizacije nije bilo otpuštanja zaposlenika već su nužne promjene učinjene kombinacijom smanjenja startne osnovice i koeficijenata složenosti poslova, a sve u dogovoru sa sindikatom.

U ovoj godini, društvo planira ostvariti uštedu u iznosu od 600 tisuća kuna uz daljnje organizacijske promjene. Obveze prema dobavljačima svedene su na trećinu, naplata potraživanja je poboljšana, a u prvih pet mjeseci ove godine ostvarena je dobit u iznosu 135 tisuća kuna. Direktor napominje i kako se aktivno radi na proširenju groblja Viktorovac prema perivoju.

“Dosada smo izgradili tri nova grobna polja nakon što je Grad Sisak otkupio navedeno zemljište. To će nam omogućiti, uz uobičajeni tijek novih ukopa, rad u slijedeće tri do četiri godine.Proširenja se vrše i na prigradskim grobljima Komarevo, Preloščica, Sela i Blinjski Kut”, zaključio je Ljubičić.

Stanje društva komentirala je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
“Ovdje smo uštede ostvarili kroz ekonomično poslovanje unutar samog društva, a nismo išli na povećanje cijena prema građanima. Uspjeli smo ovo društvo dovesti u stanje solventnosti i u stanje urednog platiše prema svim dobavljačima. Dodatne napore ulažemo u podizanje kvalitete usluge prema građanima”,

najčitanije